fredag 27 februari 2015

The art of chillin' - minisemester i Ystad

Jag var så strategisk att jag gav Joakim en vistelse för två på Ystads Saltsjöbad i julklapp. Mycket bra tänkt av mig så att jag själv fick åka med dit :-) Torsdag efter lunch styrde vi bilen ut mot Österlen och mellanlandade på Olof Viktors för lunch innan vi checkade in strax efter klockan tre.

Vi gick i princip raka vägen ner i spa-avdelningen och såsade runt utan att titta på klockan innan vi satte oss uppe i champagnebaren och chillade och drack champagne (vad annars?). Det finns inga klockor i spa-avdelningen men när det såg ut som solnedgång tyckte vi att det räckte och då hade vi ungefär trekvart på oss att bli civiliserade innan middagen. Bra timing.

I vårt paket ingick trerätters middag så vi körde vinmeny till. Jag inledde med en fantastiskt god svampsoppa, fortsatte med variation på spädgris för att avsluta med en helt underbar variant på marängsviss med ananas och kokos. Otroligt gott och njutbart och på andra sidan bordet blev det också en hel del lovord.

Efter att ha ätit gick vi ner och badade igen - betydligt lugnare sådär kvällstid så det var ett rätt skönt avslut på dagen! Frukostbuffén var fantastisk, ägg Benedict och nybakade våfflor och allt man kan önska sig. Vi var nere och pratade med receptionen om utcheckning och fick finfin service och lov att behålla rummet till klockan 13 i stället för klockan 11 eftersom vi hade bokat spaupplevelsen "Creek Experience" klockan 10. Mycket uppskattat att slippa släpa ut grejer i bilen och fippla med ombyteskläder och grejer!

Creek Experience rekommenderas varmt. Det är SÅ skönt. Fotbad och basturitual och ispeeling, ljummen lagun, hamam och lerinpackning. 2 timmars badlyx helt enkelt - oslagbart! Sen hade vi gott om tid att packa ihop och sånt och bestämde oss för att lasta in grejerna i bilen och äta lunch i bistron. Rejäl burgare med shoestring fries och en kall cola passade fint efter alla varma bad!

En solig hemfärd och så landade vi hemma och slappade lite innan vi åkte till gymmet för fredagsfys. Men det förtjänar nog ett eget inlägg :-)

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Mycket smart julklapp. :) Creek-upplevelsen låter minst sagt underbar!