måndag 2 februari 2015

Nyjoggad, ny-yogad och jättenöjd med livet!

Lämnade Stockholm i morse (svärord över SL-bussar som inte är anpassade för ens en liten resväska, man är bara i vägen hela tiden) och satt och trånade över snön som föll ymnigt söder om Stockholm. Mjuka flingor, stora drivor. Snö. Jag drömde om en snöig januarivecka i Stockholm, om morgon- och kvällsjoggar på knarrande snö. Men det blev Skånevinter i Stockholm och bara slask av alltihop - eller djupfryst slask = is på många ställen. Inga springrundor.

Jag var orimligt åksjuk på tåget trots åksjuketabletter och det var ingen njutbar resa - och som vanligt var jag vinglig och lite sjösjuk när jag väl kom hem. Men i ett paket låg ett par störtsköna tights från Falke ESS som världens bästa Annie har skickat som ersättning för de där jag rev sönder i januari. Medan jag lagade middag började det snöa och ur resväskan kom obegagnade springkläder. Dessutom hade jag ett gäng biblioteksböcker som behövde lämnas i kväll och biblioteket hade kvällsöppet.

Yep - you guessed it. Must. Run. Now. Abstinensen ett faktum. Efter att maten hade landat i magen drog jag på mig löparkläderna, packade böckerna i en tygkasse och promenerade ner till biblioteket. Lämnade böckerna, vek ihop kassen och stoppade den i byxlinningen och tassade iväg. Tysta lätta steg på snön. Snorhalt när jag korsade vägar (blött underlag + snö + bildäck) men bitvis jättefint på cykel- och gångvägar. Allra bäst på den sträckan där trottoaren är grus, inte asfalt - mjuk härlig snö som är världens bästa löpunderlag.

Det blev 3 km kvällstass som inte står i Maddes schema men som behövdes i dag. När jag kom hem och var genomvarm kastade jag mig på yogamattan för en omgång Happy Hips och landade sen i soffan med temuggen och min bulle från Gateau som jag inte klarade av att äta på tåget för att jag mådde illa. Perfekt kvällsgott.

Chilla lite och sen packa väskan för en späckad morgondag med träningspass, jobb och kvällsevent är planen. Och läggdags i tid!

Inga kommentarer: