lördag 7 februari 2015

Förkylning + PT-utbildning? Ingen bra kombo...

PT-utbildning - del 2, dag 1

Vaknade i natt och reagerade på att jag hade ordentligt ont i halsen. Somnade om, svettades, somnade om, frös..... ja, kroppen jobbade som en galning på att bli av med nåt förkylningsvirus tydligen. Kände mig helt ok i morse men under dagen blev hjärnan allt dimmigare och nosen allt snorigare. Typiskt.

I dag har våra stackars hjärnor proppats med fysiologi och träningslära. Laktattrösklar, anaerob och aerob kapacitet, alaktacid och laktacid intervall och mycket mer. Vi har jobbat praktiskt med löpskolningsövningar och då ryckte jag upp mig, snöt ur nosen och fick lov att briljera lite för att jag faktiskt är ganska bra på teknikövningar.

På praktikens del 2 blev det däremot platt fall kan man säga. Vi skulle värma upp och sen ta oss till 70% av den maxpuls vi tidigare räknat ut (Karvonens formel, för de som är lika nördiga som jag). Jag joggade lätt på ett löpband i typ 6:15-fart och pulsen rejsade iväg till 75% direkt. Inte riktigt det jag hade tänkt mig, kan man säga. Insåg också att det då varken var läge att testa att trycka upp till 85% eller att köra det planerade intervallpass som stod på schemat. Skit också. Men inte mycket att göra åt saken så jag fick sysselsätta mig med att hålla tider och coacha mina kursare.

I morgon bitti står det utomhuslöpning på programmet. Jag hoppas fortfarande på att jag mirakulöst ska bli frisk (Kan Jang, Sinova, ingefära m.m. används friskt!) men jag får nog tyvärr nöja mig med att stå bredvid och lära mig lite mer teoretiskt. Ska det nu absolut vara så här så är det väl ok att jag missar löpningen, för där har jag lite bättre koll. Hoppas dock att det värsta har gett med sig innan vi går på kampsportsträningen nästa vecka för det vill jag verkligen lära mig!

Kurerar mig med te, Ben&Jerry's, fysiologiplugg och melodifestival. En god nattsömn och så på't igen i morgon bara.

Inga kommentarer: