måndag 9 februari 2015

Överkörd av ångvält. Det känns så i alla fall!

PT-utbildning - del 2, dag 4

Puh, vilken dag. Jag är helt slut men så hade jag inte världens bästa förutsättningar heller. Det var fruktansvärt jobbigt att vakna i morse, tungt i huvudet m.m. och jag fattade snabbt att jag definitivt inte var bättre i dag, snarare sämre. Usch. Inte mycket att göra åt utan det var bara att dra igång med nässköljning, nässpray, Ipren, Kan Jang och frukost för att komma någorlunda i skick att komma iväg till utbildningen.

Givetvis skulle jag inte köra några tuffa pulsintervaller på morgonen utan jag fick vara tidtagare och support åt de övriga. Inte fullt så roligt som att köra ett tufft pass och jag hade väl ärligt talat uppskattat en timmes extra sömn i stället men nu var det som det var. 11.30 dök Anatoli upp och vi fick en föreläsning om kampsportens historia och vilka element man kan ha nytta av som PT. Sen bröt vi för lunch och jag stack iväg och åt sushi och överdoserade på ingefära (vet inte om det gör nån nytta men man kan alltid försöka...)

Direkt efter lunch var det bara att snöra skorna för nu var det dags att själv utföra ett boxpass. Givetvis tog jag inte i som en galning utan jag markerade mest och försökte memorera så gott det gick. Vi körde uppvärmning, lite teknik, ett helt gäng parövningar utan mittsar och sen en massa sparkar och slag för att sen avsluta med lite styrkeövningar i par. Jag konstaterade att jag fortfarande är väldigt dålig på att slå med vettig teknik men att jag kan sparka hyfsat bra :-)

Ett kort break för kaffe/te och sen teknisk genomgång av hela passet, bit för bit. Analys av hela uppvärmningen och av alla steg som ingick (slag och sparkar kikar vi på i morgon). Genomgång, förklaring, repetition, egen tid för att repetera sekvens, samling, genomgång, teknisk feedback, öva igen... Jag fegade ur på en del parövningar eftersom jag dels var supertrött och dels inte ville snora på mina kompisar i onödan men jag såg att de som körde för fullt fick ett riktigt bra pass av det hela.

Jag var helt utpumpad när jag kom hem och ville helst somna på köksgolvet men insåg att jag nog behövde mat så jag kämpade mig upp och värmde en portion av gårdagens rester och drack två stora glas vatten till. Tydligen blir man uttorkad av att snora också.... Sen var tanken att jag skulle sätta mig och repetera igenom det vi tittat på och tränat i dag men hjärnan är bara mos. Det blir nog tidig läggning för den här tanten i kväll....

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Usch vad trist med dunderflrkylning. Krya krya på dig!