torsdag 14 maj 2015

Coming home

Jag har varit på tjänsteresa sen måndag lunch. I början tyckte jag att det var lite glamouröst och coolt att få åka på tjänsteresa men numera är det mest ett nödvändigt ont. Visst, det är trevligt med hotellfrukost och restaurangmiddag när man är en sån som gillar mat! Däremot blir det alltid långa dagar, mycket sittande och litet fokus på det som jag egentligen tycker är viktigt. Då har den här resan ändå varit väldigt bra ut nätverksperspektiv och jag har fått ganska tydliga indikationer på att omvärlden ser mig som erfaren, kompetent och en viktig resurs. Dessutom känner jag ganska många, även "höjdare", inom företaget och det är aldrig fel att ha lite kontakter. Pratade t ex friskvård med en kille som jobbar i Vancouver.....

Vi har fått riktigt bra mat på den här konferensen - fräscht och varierat med en förrätts/salladsbuffé, tre varmrätter att välja på plus olika tillbehör och givetvis efterrättsbuffé. Det är sparrissäsong i Tyskland och jag har ätit sparris och hollandaisesås till varenda måltid. Gott! Plus såklart Spätzle och Knöpfle och Brezeln, lokala specialiteter som man bara måste äta när man där :-)

Hemresan var som vanligt ganska seg - väntetid på flygplatsen eftersom man måste iväg i tid för det kan vara köer och sånt, väntetid på planet, sen är jag ju inte jätteförtjust i att flyga heller.. men en bra bok och musik i lurarna löser det mesta. Fick skjuts av en kollega hem från Kastrup, hemma vid halv nio med långhelg i sikte. Ganska skönt. Jag var välkommen hem enligt både katterna och Joakim, tog en dusch (man blir oändligt sunkig av en heldag i konferenslokaler när det är över 25 grader ute och det inte finns nån AC i byggnaden), drack te, åt kvällsmacka, andades ut. Hemma.

Vaknade utan väckarklocka, låg kvar och drog mig en stund, hittade mysbyxor och t-shirt, tassade barfota ner i köket och åt äggmacka på rågbröd och drack te ur favoritmuggen. Långt ifrån hotellfrukostbufféer, totalt oglammigt och väldigt, väldigt härligt. I dag: gott om tid att bara vara. Inte många måsten. Gillar och njuter!

Inga kommentarer: