tisdag 26 maj 2015

Glimtar av PT-livet

I morse fick jag skjuts av Joakim till busshållplatsen för expressbussen vilket innebar att jag hade 20 fina minuter på mig på mitt PT-kontor innan dagens morgonkund dök upp. Perfekt läge - planering av dagens 2 pass samt morgondagens 2 pass + en konsultation avklarat på den tiden. God framförhållning innebär lugn och ro i huvudet när jag vet att allting är planerat och att det bara är att plocka upp mitt "supersoniska" skrivblock och köra!

Nollåttanollnoll är morgonpigg kund redo för träning och vi drar igång. Det går riktigt bra i dag och jag måste få berätta att just den här kunden är en riktig succéhistoria. (Jag väljer att anonymisera och skriva "hen" så känner ingen sig utlämnad och det spelar egentligen ingen roll vem det är!) Kunden ifråga är 50+, har två opererade diskbråck och har inte varit superengagerad i sin rehab men har nu valt att ta tag i det och skaffa PT-hjälp. Vi har träffats en gång i veckan i 4 veckor och första gången la jag upp ett pass som kunden har haft ansvar för att träna igenom själv en gång i veckan för att komplettera vår PT-timme.

Utgångsläget var inte superbra och vi har arbetat mycket med balans, muskelkontakt och att hitta HELA baksidan och inte bara bitar av den. Första gången körde vi diagonallyft liggande på boll och då kunde hen med stor ansträngning lyfta armen en bit och benet bara några centimeter, dvs hen låg mer eller mindre som en ostbåge över bollen och kämpade. I dag kom arm och ben vackert upp till horisontalt läge, ryggmusklerna jobbade fint och baksida ben hängde med plus att vi har ökat rörligheten i axeln eftersom baksidan numera arbetar i stället för att ligga i dvala.

Jag var SÅ nöjd. Tänk att FYRA ynka veckor kan göra sån skillnad, och tänk så fantastisk kroppen är att den klarar så mycket när vi bara hjälper den litegrann i rätt riktning! Det är i såna stunder som jag känner att jag verkligen tokälskar mitt jobb - och märker att jag gör skillnad. Nu har vi byggt en stabil bas, nu kan vi fortsätta bygga upp och rehabilitera för ökad funktionalitet. Yay!

Inga kommentarer: