måndag 9 april 2012

Äggjakt NMT-style

Annandag påsk avrundas givetvis med ett NMT-pass, hur ska man annars fullborda påskfirandet?

Och i sann påsk-anda hade Daniel med sig ägg. Råa ägg. Vi fick var sitt med instruktion om att de skulle hänga med runt på hela passet, att man fick lägga dem på marken medan man t ex gjorde armhävningar men så fort man skulle förflytta sig mer än en meter skulle ägget med. Krossat eller tappat ägg = bestraffning efter passet, helt ägg = bestraffning till instruktören efter passet :-)

12 deltagare på dagens pass, varav två var nyfikna som ville prova på. Uppställning på två kolonner och iväg. Vi började med lätt jogg där vi hade olika uppgifter. Som att springa hand mot hand, armbåge mot armbåge, höft mot höft.. och det gick ju bra, jobbigare blev det när vi fick "huvud mot mage", "hand mot fot" och sånt... Många skratt! Givetvis fick vi också "ta skydd" ett antal gånger, springa med händerna över huvudet, händerna bakom ryggen m.m. OCH akta äggen!

Sedan ställde vi upp på tre led. Nu var uppgiften att på Daniels kommando förflytta sig snabbt fyra steg framåt, bakåt, vänster eller höger. ELLER ta skydd, förstås. Vi började med vanliga kommandon och sedan att Daniel bara pekade dit vi skulle. Sedan övergick vi till visselpipssignaler och sedan tvärtom-kommandon, dvs "vänster" betydde springa till höger, "bakåt" springa framåt etc. Klurigt som sjutton!

Vidare sprang vi, ålade och hasade oss genom skogen till en liten backe. Här var det dags för dagens "styrkeprov". Springa upp i backen, 10 burpees, springa ner, 10 fällknivar, springa upp, 9 burpees, springa ner, 9 fällknivar... ner till noll. Och ägget ska med :-)

Förflyttning till bron där vi körde dips och armhävningar med händerna på broräcket och kompisen som höll våra ben. Det är ett sjukt jobbigt sätt att köra armhävningar på! Mera språngmarsch och "fångtransport" med händerna över huvudet eller bakom ryggen, ta skydd och "rulla" på kommando, akta ägget! Fler partnerövningar - jägarvila rygg mot rygg, inverted rows där vi drog oss upp i kompisens armar och en liten trevlig baksida-lår-övning där man satt på knä medan kompisen höll benen mot marken och så skulle man i det läget böja överkroppen framåt. Argh.

Nu började desperationen infinna sig hos Daniel för det var väldigt många hela ägg kvar! Så vi fick en sista sväng genom skogen med ålning och skydd innan vi avslutade med upphopp i ring. Fast det hjälpte inte - ett krossat och ett förlorat ägg, tio hela. 30 armhävningar till de som inte kunde visa upp ett helt ägg, 5 armhävningar per helt ägg till Daniel = 50 stycken.

En av prova-påarna sa i alla fall att det hade varit roligt att vara ute och leka och busa med oss och det är helt klart rätt inställning :-) Hoppas vi ses igen!

Givetvis var jag lerig överallt när jag kom hem så samtliga plagg åkte rakt in i tvätten. Jag tror att jag efter en dusch inte längre luktar träsktroll!

Inga kommentarer: