söndag 22 april 2012

Mera löpning

Morgonen inleddes med ett löpträningspass med Lisa och Jörgen från Running Sweden. Det var helt ärligt riktigt, riktigt skönt att få jogga ut lite av gårdagens slagg ur benen och så var det dessutom ett roligt pass. Vi började med att jogga långsamt ner mot Gärdet som uppvärmning. Väl därute körde Jörgen lite uppvärmningsövningar med oss medan Lisa la ut rundningsmärken för en bana vi skulle springa.

Vi delade upp oss i par och körde en löpteknikövning där vi turades om att hålla kompisens höfter medan hon lutade sig framåt för att hitta rätt "löpvinkel", dessutom i en lätt nerförsbacke. Roligt och nyttigt sätt att hitta den lilla teknikbiten på! Sedan turades vi om att springa Lisas lilla slinga (1-1½minut) medan kompisen gjorde styrke- eller balansövningar med Jörgen och bytte för varje varv. Lisa susade runt och kollade löpteknik, gav feedback, peppade så mycket hon hann - det är sjukt imponerande att hinna haffa 40 löpare, en eloge till henne! Jörgen körde hårt med oss, trots leran fick vi hålla på med plankor och grejer så det var bara att gilla läget.

Vi avslutade med att jogga ner tillbaka till Sportlife där vi körde ytterligare lite teknikträning i trappan innan vi stretchade. Grattis till Tina som vann Running Sweden-årskort!

Efter löpträning och välbehövligt klädbyte körde vi ett MOJO yogapass. Det var rolig och o-flummig yoga men inte ett dugg enkelt, riktigt svåra positioner emellanåt! BBC avslutades med prisutdelning och genom Tinas blogg hade jag minsann också vunnit en hotellövernattning för två. Bra utdelning alltså ;-)

Jag är imponerad över min kropp som höll för den här utmaningen - Spartan + Spring Cross i går och två ganska utmanande pass i dag. Heja mig! Och jag hoppas, hoppas det blir BBC igen nästa år så att jag kan vara med på hela. För det var fantastiskt roligt, tack till alla arrangörer och deltagare!

Inga kommentarer: