måndag 16 april 2012

Ida - vår egen SpyFys?

Man ska inte tro att det blir ett lättare NMT-pass för att det är en tjej som har befälet. Även om man gärna vill. Och Ida ser faktiskt lite oskyldig ut! Dessutom börjar hon alltid med en lång och långsam uppvärmning så att man låter sig invaggas i den falska tron att "nä, men det blir nog inte så jobbigt i dag". FAIL. For real.

Efter terränglöpning och sidsteg och tågång och hälgång och allt sånt fick vi köra den vanliga jägarmarschen där de två som spurtar längst fram kommenderar halt och en övning att göra. Alla försöker ju bräcka alla så vi fick minsann köra både burpees, armhävningar och planka bara sådär.

Sen - Tabata-intervaller på gräsplan. 6 omgångar, 20-10. Utfallshopp, armhävningar, löpning, en sällsynt jävlig övning där man rör sig från knästående till jägarvila och ner igen helst med rumpan i samma höjd hela tiden (jodå, det GÅR!), situps, alligatorn (framstupa ställ, knä mot armbåge fast på utsidan, dvs med lätt vridning i bålen), mera löpning, björngång varvat med plank jacks, pilatessax och säkert nåt mer som jag har glömt. Och vi hade typ 20-30 sekunders vila mellan seten. Gänget var i storform och vi hejade och hojtade på varandra, hjälpte Ida med räkningen och hade allmänt ganska roligt fast det var rätt jävligt.

En minuts vila, vätskepaus, uppställning 2 led. Nu var det dags för stafett och startpositionen var att hela gänget låg på mage med ungefär 1½ m mellan sig. Här fick vi sedan springa slalom runt varandra - längsgående förstås med snäva svängar, åla under alla andra som stod i plankan, hoppa över hela gänget och gå nån variant på björngång i sidled över varandra. Givetvis två hela varv. Det var vansinnigt kul och oj vad vi var bra på att heja fram varandra! Det är nog min snabbaste ålning nånsin, jag börjar nästan få snits på den "gångarten" numera....

Sen fick vi jogga ner lite på Ida-vis vilket innebar lite baklängesjogg och sidsteg och sånt. Kortkort stretch och så dags för de obligatoriska upphoppen. Gunilla slog glatt till med att vi skulle göra 38 så då gjorde vi det - storskrattandes eftersom typ hela gänget nog hade lika mycket mjölksyra i låren vid det här laget.

Tack för en kul kväll, jag lovar att representera Malmö/Lund-gänget på bästa sätt på Spring Cross på lördag :-D

Inga kommentarer: