måndag 30 april 2012

Revbensrehab, dag 2

Okej, nu skapar jag en ny inläggskategori på temat Revbensrehab. Jag ska försöka koncentrera allt gnäll till dessa inlagg så den som inte orkar läsa gnällinlägg kan scrolla förbi.

Dagens insikt: Kroppen fixar det där med att begränsa min aktivitet rätt bra. Hela världen är ute och springer i kortärmat eller linne och 3/4-tights, och jag vill också. Tänk att få springa i det fina vädret. Men nej, jag har bara lyckats klara av att cykla till och från jobbet. Och det var gränsfall. Smärtsamt medveten om varje liten ojämnhet i cykelbanan, svärandes över alla förbaskade stenbeläggningar i city och med fokus på att inte lägga tempot så högt så att jag blir flåsig för det gör ONT. Springa, NMT och gymmet är ju bara att glömma just nu. Undrar om det verkligen stämmer att smärtan kommer att öka kommande dagar för att sedan avta igen - att det ska göra mer ont är jag faktiskt inte särskilt sugen på.

Mest smärtsamt hittills: Att inhalera astmamedicin och att hosta. Medicinen måste jag ju dra i mig varje dag och det är hemskt jobbigt - att en snabb och djup inandning kan göra så ont! Att hosta vill man bara undvika. Pax för att inte sätta något i halsen och att inte dra på mig nån förkylning just nu. 

Bra grej: Det är röd dag i morgon och jag är ledig. Jag behöver inte gå nånstans och inte göra något. Det svider ordentligt att jag hade planerat en finfin träningsdag med gym och NMT som bara inte blir av men jag får väl gräva ner mig och titta på film i stället.

2 kommentarer:

Anna sa...

Hej Pernille! Anna från NMT här! Sambon låter hälsa att för hans del blev revbensontet mycket värre efter några dagar och sen tillbringade han en vecka i sängen innan hans smärta ebbade ner och han kunde röra sig igen.

Lycka till med rehabandet!

Pernille sa...

Tack Anna, det låter ju.. ehm... intressant ;-)