söndag 15 april 2012

Lördagslöpning, söndagslöpning...

För tillfället blir det helt enkelt så att löpträningen tenderar att koncentreras under perioden torsdag-måndag. Måndag för att det är NMT som oftast innehåller förflyttningslöpning eller intervaller, sen försöker jag springa en runda på torsdagar och ett långpass på söndagen. Att det denna vecka blev fredagslöpning handlade mest om att jag hade fått NOG! av styrketräning med två dubbla PT-pass men behövde komma ut och röra på mig lite. Samma sak i går faktiskt, jag var så himla seg i benen efter ridlektionen men 5 km i lugnt tempo tillsammans med M verkade ha bra effekt. Det var i alla fall bra tryck i benen i dag!

Dagens löpning var "Even Steven". Jag sprang ner till Bulltofta (1,5 km) och mötte upp Joakim, så körde vi 1 km uppjogg innan vi körde loss med intervallerna. 10-8-6-4-2 minuter med 2 min joggvila mellan intervallerna och allt högre tempo. Det var oväntat kul att köra passet med en kompis och eftersom Joakim inte har några egna "tävlingstider" att gå på fick han helt enkelt haka på mina. Jag lät som om jag var döende sista 30 sek av sista intervallen men det är bara att inse att när jag trycker på så pass som jag gjorde (4:00-tempo i uppförsbacke i 2 minuter) så blir jag "pipig" i luftvägarna trots medicinering. Pulsen var ordentligt hög också så det var inte så konstigt att det kändes jobbigt. Men det lugnar sig ju ganska snabbt när jag får vila och det är inte meningen att jag ska bli nån sprinter ändå. 5:30-fart som vi höll på 8-minutersintervallen och som är mitt tänkta tävlingstempo på lördag kändes helt okej vilket är en bra formkoll.

I morgon är det NMT-dag och ryktet säger att det är Ida som ska hålla i passet. Jag undrar om inte det är lite spyfys-varning på den damen faktiskt, vi får se hur det blir!

Inga kommentarer: