lördag 18 augusti 2012

Backträning med Andreas Svanebo

I går kväll hade vi förmånen att lyssna på Andreas Svanebo som berättade om sin träningsbakgrund, sitt nuvarande träningsupplägg och delade ut massor med bra tips. I dag var det då dags att omsätta det till realiteter. Vi värmde upp med en kort jogg och sen gav vi oss på Gustavsbacken precis som förra året. Fast förra året körde vi korta intervaller uppåt, nu var det Andreas som bestämde och han tycker att lämplig längd för backintervall är 3 minuter. Massor, massor med tekniktips, bra stämning, riktigt härligt pass - och totalt kräkjobbigt. Det är 4 treminutare uppför Gustav. Sen sprang vi ungefär halva vägen ner, sen harvade vi upp och ner med ytterligare 2 omgångar innan vi sprang ner, stretchade och joggade hem. Pust.

Det är helt klart bökigare att springa nerförsbackar på fjällvägar med en massa stenar som rullar och har sig. Och vissa sträckor är så branta att jag inte riktigt vågar blåsa på, för backen är så pass lång att det blir svårt att få stopp på benen sen! Men det var roligt och det är alltid härligt att få spana på riktigt duktiga terränglöpare. Andreas är grym. Det ser knappt jobbigt ut när han springer i brant backe i typ 4-tempo.

Nu har vi lite vila efter lunch innan Rubin ska ge oss ytterligare en duvning med Runner's Gym och det ska utnyttjas till ett besök i äventyrsbadet. Att ligga i blöt i en varm bubbelpool en halvtimme verkar just nu som en helt fantastisk idé!

Inga kommentarer: