torsdag 9 augusti 2012

Målsättningar

Malou och jag pratade målsättningar i dag. Träningsmål. Som vanligt är det jätteenkelt för mig att sätta mål med löpningen - det finns alltid motionslopp i kalendern, alltid nåt personbästa att bräcka eller nåt distansrekord att bita i. Men på styrkefronten? Det är fortfarande jättesvårt.

Från början hade jag ett mål om ett antal armhävningar. Men nu gör jag så mycket armhävningar på NMT att det inte riktigt är intressant att ha det som målsättning. Sen hade jag nån plan om bänkpress som det aldrig blev så mycket av och jag vet inte heller om jag ser poängen egentligen. Sällan man ska lyfta nåt i det läget.

Lyfta sin egen kroppsvikt kan man ju ha i tankarna ibland. Chins t ex. Som jag fortfarande inte får kläm på men jag VILL faktiskt kunna dra upp mig själv. Så det är väl en målsättning. Egen kroppsvikt i knäböj har jag inte testat men jag har kört 14 reps med 55 kg så jag hade nog fixat några stycken med lite mer vikt. Egen kroppsvikt i marklyft hade varit intressant att testa också. Där ligger det nog lite att jobba på.

Sen blir det svårt att hitta på nåt mer. Nån därute som har roliga förslag på mål att jobba mot? 

2 kommentarer:

steffanie sa...

Chins eller sånna där enarmade armhävningar som GI Jane gör! :-D

steffanie sa...

Finns nåt som heter atletofficer också, kolla med Daniel eller Ida vad det är för krav!