fredag 24 augusti 2012

Ny PT - gott betyg!

I dag var det dags för första passet med PT-Malou. Och man kan väl lugnt säga att det är BRA betyg när jag behöver ta igen mig i 25 minuter efter passet innan jag kan släpa mig in i duschen, att jag inte ens orkade försöka schamponera håret och att jag sen satt ute med en smoothie och en sandwich i trekvart innan jag klarade av att cykla hem. Så jobbigt var det. Och så BRA!

Ett pass som ger mig precis vad jag behöver. En mix av sånt jag hatar och sånt jag älskar, och så en rejäl utmaning som tvingar mig utanför comfort zone. Urk.

Men vi tar det från början. Lätt skivstångsuppvärmning, 5 övningar med 12 kg stång. Drag till hakan med tåhävning, marklyft-frivändning-axelpress med tåhävning, backsquats, good mornings, bred rodd. Får igång hela kroppen på ett skönt sätt. Jag gillar! Utfallsgång, 20 kg overhead. Tungt - men jag gillar ju utfall och det är en bra löparövning. Armhävningar med förflyttning över stepbräda. Svärord, svärord, svärord. Superset bestående av overhead squats med skivstång (hatar!) och enbensmarklyft (älskar!). Kabelrodd, åh, världens bästa variant som tar tag i precis de muskler jag behöver för att klara chins. Fint! Windmills med 12 kg kettlebell, svårt, tokjobbigt, bra.

Sen utmaningen. Kickups (upp till handstående mot vägg) och wallclimbers som är tvärtom, klättra upp med fötterna mot väggen och "gå" med händerna närmare och närmare väggen. Målet är förstås att bli helt rak, magen mot väggen. Jag har en bit kvar kan man säga. Jag HATAR verkligen att stå uppochnervänt. Jag tycker det är skitläskigt. Men det är bara att bita i och ta sig utanför komfortzonen. Och ibland önskar jag att jag bara var typ 155 cm lång för det är en jäkla massa jag att hålla reda på när man står där och klättrar uppför väggen!

Som om vi inte hade jobbat tillräckligt med bålstabiliteten fick jag ett litet superset med magövningar på slutet också. Bara för att säkerställa att jag är helt slut. Gött! Coachen hade rätt. PT-Malou kommer definitivt utmana mig. Nästa vecka är det dags för tester. Och lite crossfit på det har utlovats. Det blir spännande - och läskigt.

1 kommentar:

Tina Jensen sa...

Heja Pernille och Malou!!! Kanon jobbat tjejen och den där bekvämlighetslådan är jobbig :-) Kram