onsdag 8 augusti 2012

Tillbaka på topp!

Jag har en fungerande dator. Jag har blivit ompysslad i tre timmar. Och jag har varit på NMT. Livet är underbart! (Ja. Det är precis så det är att bo i en känslomänniska. Från djupaste dal till högsta topp på 0,2 sekunder!)

Dagens pass seglade helt klart upp på topp-tio-listan för det var himla roligt och rätt tufft. Ett riktigt Spyfys-Ida-pass - och vi älskar Ida. Eller - jag gör, i alla fall. Vi hade två nyrekryteringar från Groupon-dealen och två provapåare med oss i dag. Fint! Uppvärmning med gång och löpning, kroppsdelar i marken (höger öra och vänster axel var nya för dagen!) och "jägarmarsch" i varianten där man springer slalom mellan varandra. Lite tricepsdips, armhävningar och upphopp hann vi också med. Typ "sorterade burpees" - tre upphopp, tre armhävningar :-) Omgruppering till en kolonn i bokstavsordning efter förnamn lyckades vi lösa också.

Sen körde vi cirkelfys på gräsplanen. 60 sek jobb, 20 sek vila. Armhävningar, smala armhävningar, pilates-bensax, cykelsitups, stjärnan, två löpintervaller, långsamma knäböj, knäböj med puls och upphopp tror jag vi hade. I nån ordning. Och sen ett varv till med 45 sek jobb, 15 sek vila. Ida hade tydligen haft semester för hon hade väldigt jobbigt med vissa övningar och alla hojtade och peppade som sjutton när gänget var starkare än instruktören. Det är jobbigt att skratta när man gör smala armhävningar vill jag bara säga :-D

Efter det sprang vi en bit till och hittade en backe. Först körde vi lite roliga parövningar och sen var det burpee-backlöpning-burpee-backlöpning-burpee-backlöpning-plankan tills alla var klara. Puh. Rejäl genomkörare av benen inför halvmaran! Och sen var det faktiskt redan dags att jogga ner, stretcha, och så 32 upphopp i kompisformation.

När jag studsade hem efter passet hade jag världens bredaste endorfinleende och alla jag mötte på vägen tittade konstigt på mig. Men det var så fantastiskt roligt och härligt att träna i dag!

NU ska jag ta två fina vilodagar innan halvmaran. Det känns bra, det känns rätt. Jag kommer vara på topp på lördag. See you at the finish line! Och den som kommer och hejar på Malmö halvmaraton kan hålla utkik efter grön NMT-väst och rosa löparkjol. Skönaste kombon (och tur att jag inte är modebloggare, som vanligt!)

Inga kommentarer: