onsdag 15 augusti 2012

Flera guldkorn i Sverige

I morse la vi i kanoten vid nio då dimman sakta lättade och gav vika för strålande sol över Lelångern. Magiskt vackert! Vi gjorde strandhugg i lämplig vik och åt vår lunch i ett naturskyddsområde. Paddlade 13½ km på knappt tre timmars effektiv paddlingstid och blev sedan upphämtade i Kråkviken och skjutsade tillbaka till vårt bagage och vår bil. Vi packade bilen, åt en glass och gav oss av utan riktigt att veta vart. För när man bara har ett hotellnamn och en postort men ingen adress eller karta blir det väldigt spännande!

Så även denna gång. Med hjälp av GPS och en helt vanlig kartbok lyckades vi ungefär ringa in vart vi skulle och så tänkte vi att det nog var skyltat när vi närmade oss målet. Fast vägen dit blev... intressant. Först stor väg, sedan lite mindre. Sedan in på en grusväg som gick som en berg-och-dalbana med svängar och branter hit och dit. 18 km sånt. Ibland, fast bara ibland, önskar jag mig en SUV! Fast för 18 km om året känns det inte riktigt värt det.....

Men alldeles riktigt så fanns det en skylt till Hillringsbergs Herrgård precis där vi behövde den. Och nu sitter vi i ett elegant rum i en flygel till en vacker restaurerad herrgård. Eftermiddagstimmarna har vi tillbringat på en badbrygga nere vid sjön, lyssnat på vågorna och fåglarna, läst böcker och frågat familjens son om han fångade nån fisk - men det var dåligt med det sa han så det blir ingen nyfångad gädda till middag! Förmodligen finns det nåt annat i kyl och frys - om vi har tur :-)

Inga kommentarer: