söndag 19 augusti 2012

Skistar Running Camp 2012 - tillbakablick

Nu är det slut. Gänget har åkt hemåt - bara J och jag kvar som tar en extra övernattning eftersom det kändes jobbigt att sätta sig flera timmar i bilen efter en intensiv helg. Dagens långpass blev för min del 14 fina kilometer på vandringsleder på fjället - myr, steniga stigar, spångar (spänger?) av varierande kvalitet och fantastisk vacker natur de korta ögonblick man vågade titta upp från stigen.
Fint, eller hur? Men kolla in den steniga stigen vi springer på också!

Jag hängde med de långsammaste löparna i dag, kroppen kändes stel och tung och jag vågade inte riktigt gå på för fullt. Det är okej, förra året fick jag avbryta långpasset efter 1½ km så jag har kommit en bra bit ändå! Efter en timme ungefär vek vi av neråt mot Lindvallen 6 stycken, resten av gänget sprang ungefär 20 km totalt. Härligt jobbat säger jag! Vårt pass tog ändå uppemot 2 timmar men då gick vi de jävligaste sträckorna också. Skryllerundan kommer kännas som asfalt efter det här....


Helgen har bjudit på 42,3 km löpning för min del. På 4 dagar. Långpasset är alltså ungefär en tredjedel av det, ytterligare en tredjedel är morgon- och kvällsjogg, sista tredjedelen är kvalitetspass (intervaller och backe). Perfekt fördelning tycker jag! Och så två fina styrkepass och ett stretchpass. Det är ganska maxat när det gäller träningsmängden, det märktes på alla att vi var slitna i morse. Vi har fått bra mat och schemat har varit ganska perfekt så till vida att man faktiskt har hunnit med lite vila mellan varven också. Att ligga ner en halvtimme emellanåt kan vara nödvändigt då och då!

Anna fixade makalösa goodiebags och extra energidrycker och mellanmål, tack Anna! Running Sweden har bistått med eminenta ledare, och Skistar har gjort ett bra jobb med mat och husrum. Sälen tenderar att vara lite sommarstängt generellt sett så det är bra att vi har all "service" direkt på plats och en Ica-butik precis utanför dörren ifall man skulle behöva bunkra lite kvällsmål eller för-frukost att äta innan morgonjoggen. Dessutom har vädret varit riktigt fint, inte mycket att klaga på. Skulle vara träningsvärken men den är självförvållad ju :-D Kan bara rekommendera löparlägret, häng med nästa år!

4 kommentarer:

Stinne sa...

Mmm man blir ju lite sugen. Men man vågar ändå inte ;-)

Pernille sa...

Nästa år hänger du väl med? :-)

Stinne sa...

Det är nog just det där med att hänga med som är problemet ;-) Har ju dessutom just precis kunnat börja springa varannan dag, så jag vet inte om jag vågar mig på varje dag i tre (fyra?) dagar - och det vore ju rätt surt att sitta där med ont i benhinnorna och inte kunna vara med (även om all teori nästan känns värt det iaf).

Sofia sa...

Det låter verkligen som ni har haft en kanon helg!
Måste säga att jag är lite sugen på att prova något sånt nästa år