fredag 21 november 2014

En något intensiv torsdag!

Ja det blev lite tyst här tack vara Comhem som dödade både internet och tv i onsdags. Onsdag som för övrigt var en skön vilodag för mig, jag hade bara tänkt kvällsyoga lite. Inget internet = inget yogobe, så jag letade fram en dvd med "yoga for beginners" som jag har fått med nån träningstidning. Den sög - och åkte direkt i soporna efteråt. Halvhattiga instruktioner, konstigt flöde, anorektisk instruktör - nä, inte bra. Men jag yogade i alla fall. Och la mig tidigt. Bra jobbat :-)

I går var en väldigt intensiv dag som kostade en del energi. Jag började dagen på bästa sätt med ett tungt träningspass - marklyft och baksidor. Marklyft med 80 kg sitter riktigt fint nu, femmorna flyter på. Good mornings blir bättre och bättre och finnen gillar jag fast jag hatar den lite för att den gör så grisigt ont... Chins i massor sen, med gummiband, och två varianter på latsdrag fick avsluta passet.

Jag fortsatte till jobbet där jag bl a bjöd in till ett gäng föreläsningar med friskvårdstema och ett inspirationspass. En av föreläsningarna ska jag hålla själv och det suger till i magen varje gång jag tänker på att 35 personer har tackat ja till inbjudan. Spännande! Framåt eftermiddagen började energin tryta lite och jag valde att cykla hem en halvtimme tidigare för att hinna hem om. Hem och dricka en mugg te, äta mellanmål, duscha, byta om, klappa katter, ladda batterierna. För kvällen bjöd på en "after work" med mina kollegor - god mat, en öl, social samvaro. Jag njöt av laxtartar, steak frites och chokladtryffel - och kvällens misstag: en latte. D'oh. Jag kan ju inte dricka kaffe vid åtta... för när jag väl kom hem var jag helt uppe i varv. Hade svårt att somna och vaknade gång på gång under natten och morgonen.

Dagen i dag har givetvis varit påverkad av gårdagen. Dels kostar ju social samvaro lite energi och sen är jag ganska känslig för tappade sovtimmar. Jag insåg att det där med att packa sig i ordning och cykla till jobbet kändes övermäktigt så jag cyklade till femmans ändhållplats i stället och tog bussen vilket jag var rätt nöjd med när jag sen skulle hem. Sitta och halvsova med musik i lurarna och en bok var rätt mycket skönare än att trampa cykel med trött kropp! Sista biten jag cyklade hem var jag lycklig över helgledighet och att vara på väg HEM. Hemma finns yogamatta och mysbyxor. Katter som gärna deltar i yogapass. Te och rostade mackor med brieost sen. Soffan. Egentid. Helgledigt. Mmm.... Jag ska njuta!

Inga kommentarer: