fredag 28 november 2014

Naprapatföreläsning

I dag hade jag lyckats få Naprapat-Jimmy och hans kollega Christofer att föreläsa på mitt jobb. En lättsam föreläsning om vad kroppen är byggd för och inte byggd för, hur vi stackars kontorsnissar kan underlätta för kroppen så att vi inte får överbelastningsskador av att sitta still (jo, det är sant) och lite förslag på övningar som man lätt kan klämma in i vardagen. Samt givetvis om vad naprapater kan och inte kan. Jag måste säga att jag beundrar dem för deras ärlighet och ödmjukhet - att de glatt erkänner att det finns vissa saker som sjukgymnaster är bättre på eller att sjukgymnasten gör det minst lika bra och för ett lägre pris pga högkostnadsskyddet.

Det blev lite frågor om naprapater och diskbråck, om hur de behandlar (de gör inte bara ledmobilisering utan även massage, stretch, akupunktur m.m.) och skillnaden mellan naprapater och kiropraktik. Jag hoppas att mina kollegor också kände sig klokare efteråt.

När jag kom tillbaka efter föreläsningen och skulle sätta min dator i dockan på skrivbordet var den tvärdöd. Den vägrade verkligen att komma till liv och det kvittade hur jag bar mig åt. Jag valde att tolka det som en hint om att jag skulle lämna jobbet och sticka hem så det gjorde jag. Kändes inte så meningsfullt att jaga IT-assistans en fredag eftermiddag och det har säkert inte hänt något viktigt som inte kan vänta till måndag morgon!

Så här såg det ut sist jag var hos naprapaten med mina ömma spända skinkor. Skaplig radiomottagning med alla dessa antenner :-) Inte #myfababs men #myfabass, då!

Inga kommentarer: