söndag 30 november 2014

Söndagspromenad, vol. II

Jag körde smygöppning av #jävligtjobbigjulkalender i dag och bockade av luckan "20 min rullande backintervaller". Det var lika bra! Söndag och vädret skulle bli civiliserat (fast svinkallt och blåsigt) och det innebar att vi gav oss ut på en runda i stället för att bege oss till gymmet. Frisk luft och lite novembersol är bra grejer tänkte vi.

Precis som förra veckan lastade Joakim på sig viktväst och tung ryggsäck för att marschträna medan jag knep ned en extratröja i ryggan att plocka på mig efter backintervallerna. Omväxlande gång, jogg och löpskolningsövningar i 20 minuter tog oss ner till foten av "kossabacken" som jag för övrigt har mätt upp nu, 300 m från botten till topp på närmaste sidan, "baksidan" har jag inte kollat upp men det får jag göra en annan gång!

Sen var det bara att bita ihop och mosa på i 20 minuter. Hög puls och högljutt flås - backen är lång men vilan är också tacksamt lång så det går ganska bra - 5 vändor plus en kort sprint hann jag med på 20 minuter. Då upplevde jag ändå att benen kändes rätt sega efter gårdagens fest med backe + burpees och jag fick fantastiskt fin mjölksyra i armarna på femte vändan....lovely :-)

När jag var klar hakade jag på Joakim och vi traskade vidare i höstkylan (mest rask gång, lite jogginslag här och var). Vi fick lite sol på nosen - och många konstiga blickar eftersom Joakim ser rolig ut i camouflagebyxor och med viktväst som ser ut som en skottsäker väst om man inte tittar så noga :-D Vi var ute i två timmar och jag skrapade ihop 12½ km minsann. Heja mig! Extra bra som uppladdning inför adventsfika hos svärmor med 16 sorters kakor, då....

Inga kommentarer: