torsdag 27 november 2014

Stronger than ever.

Det rullar på bra nu alltså. Jag har en massa projekt och trådar som jag drar i och allting verkar ge positiva resultat. Både privat och på jobbet lyckas jag få saker att hända, som vanligt enligt devisen att om jag vill förändra nåt så måste jag själv ta första steget. I morse hade jag också en äkta "Just do it"-upplevelse när jag satt med frukosten och kände mig stressad över att jag hade några räkningar som jag inte hade knappat in i internetbanken. Funderade på att fixa det på jobbet under lunchen eller så, men sen tyckte jag att det var lika bra att fixa det med en gång, för det tar verkligen bara fem minuter. Skönt att ha det överstökat och borta från den mentala "to do-listan"!

Torsdag och arbetsdag som börjar först klockan tio innebär gott om tid både hemma på morgonen och i gymmet så jag tog ett riktigt njutarpass. Eller - man kan diskutera hur njutbart det är att köra marklyft på morgonen, jag tycker nog det är en övning som gör sig bättre lite längre fram på dagen. Hursomhelst räknade jag ut att jag marklyfte två ton totalt i morse och det var ju inte fy skam :-)

Jag kände mig råstark och fortsatte med good mornings och "finnen" där jag dock beklagade mig lite (till Joakim via sms) över att ribbstolen verkligen inte är en särskilt engagerad partner att arbeta med! Inte mycket pepp att hämta där... När jag hade kramat ur det sista ur ben och ländrygg gick jag på övre delen av ryggen. Chins (i smithen) med brett grepp i dag, 5 x 5 repetitioner med gummiband. Det blir lite, lite bättre för varje pass men det går SÅ LÅNGSAMT!

Som vanligt är det lite "fritt val" på komplementövningar till chins och jag försöker variera mig, jag har rätt många favoriter att välja på. I dag körde jag liggande rodd i varianten (en gammal Thomas-övning som jag fortfarande tycker ger väldigt bra kontakt) och så Martins "förkortade kryssdrag" som ger den där underbara krampen mellan skulderbladen. Kände mig inte helt klar där så jag körde en stående rodd med pronerat grepp i kabelmaskinen som avslut där jag lastade på mer vikt för varje set tills det bara inte gick mer. Riktigt fint avslut på passet.

I dag var det riktigt kul att träna och jag önskar mig fler pass av den här kalibern!

Sen har jag jobbat (ganska effektivt, ett inställt möte = 1½ timmes "gratis tid") och jag är väl ikapp med det som jag i början av veckan kände att jag inte skulle hinna med plus att jag har hunnit fixa lite andra grejer. Nu ska jag bara yoga också, sen har jag bockat av alla grejer för i dag och är redo för fredag, helg och advent!

Inga kommentarer: