måndag 17 november 2014

Måndagsmys. Eller varför man inte ska träna benpass på Friskis Johanneslust!

Mitt under arbetsdagen utbrast jag "åh, jag bara älskar när folk gör som jag vill!" och det var väl ungefär så det kändes att jobba i dag. Som att saker gick min väg, människor samarbetade, erbjöd mig att avboka ett rum så att jag kunde boka det för en föreläsning, datum som matchade i kalendern - ja, ungefär så.

Ändå var jag inte våldsamt pepp på att träna men kände att det nog skulle vara en bra idé om jag bara lyckades förlika mig med den. Jag fnulade på vilket pass jag skulle köra och bestämde mig för ben/axlar eftersom det passade bäst med resten av veckans träningslogistik. Sen var nästa beslut VAR jag skulle träna nånstans.

F24S på Universitetsholmen har ingen Bosu och den är bättre än balansplattan i splitböjen. F24S Värnhem och Friskis har Bosu båda två men fördelen med Friskis är att klientelet generellt är äldre, dvs mindre folk mitt på eftermiddagen, och det finns tre rack på Friskis men bara ett på Värnhem. . Det blev alltså Friskis - vilket jag ångrade sen.....för Friskis har två våningar!

Jag började med att gå upp på ovanvåningen för att värma upp med pinne och lätta övningar för rotatorcuff (nu hade jag cyklat 20 minuter från jobbet till Friskis så jag ansåg det onödigt att harva på en crosstrainer). Sen haffade jag ett rack (inte det riktigt braiga utan ett halvbra) och började värma upp med stången. Jag hade bestämt mig för att inte fokusera på vikten så mycket utan jag ville verkligen ha bra djup på mina squats i dag och mina femmor landade på 65 kg. Good enough, för djupet satt där.

Sedan gick jag på skakiga ben NER i buren, där det finns bosu och kettlebells som jag behöver för splitböjen. 3 set - inga speglar därnere så man får förlita sig på känslan. Och sen gick jag UPP igen på väldigt skakiga ben för att köra "krabban" framför en spegel så att jag inte fuskar.

När jag kom till militärpressarna var skivstängerna och racken upptagna och jag orkade inte gå ner igen för att köra militärpress utan spegel - så jag körde med de små fasta skivstängerna vilket också funkar, jag lyfter ändå inte mer än 25 kg så det gick an. Inte superoptimalt, men okej. Sedan konstaterade jag att Friskis inte har några kabelmaskiner som är tillräckligt lätta för att jag ska kunna köra sidolyft i dem så det blev sidolyft med hantlar i dag. Också en variant. Shrugs funkar däremot alltid bara man hittar två lika stora viktskivor och jag var ganska nöjd med passet.

Sen skulle jag NER.... Den där jävla trappjäveln alltså! Ordentligt mör i benen var jag och när jag cyklade hem svor jag också över att alla jävla uppförsbackar ska befinna sig på sträckan mellan Friskis och hemma (det är faktiskt några stycken men de brukar inte vara så tunga) och hade med jämna mellanrum kramp i gluteus medius ända in till svanskotan... Uppenbarligen var dagens pass tungt nog i alla fall!

Hemma behövde jag en kopp te och några grova skorpor med ost innan energinivåerna var så återställda så att jag orkade fixa mat :-) Satte igång en kycklingfärssås med bacon som ska puttra i en kvart och slängde in 15 minuters yoga med Milla Floryd från Yogobe för att se om jag kunde beveka mina stela muskler lite. Hoppas det funkade, annars blir det inte roligt i morgon... Typiskt bra knep för tidtagning om man ändå inte behöver göra nåt annat under tiden var det i alla fall!

Packa väskor och göra annat fix inför i morgon samt en dusch är nog mina sista "måsten" för dagen. Sedan är kvällen min egen. Siktar på att vara klar kl 19 - det vore skönt det!

Inga kommentarer: