tisdag 25 november 2014

Morgon i gymmet, kväll med B.A.B.Y. Runners Team

Jag har kommit i o-fas med styrketräningspassen igen eftersom det blev fyra pass förra veckan. I-landsproblem :-) för nu var det dags att klämma in ett benpass på en tisdagmorgon och det vet jag att det kan bli lite tajt. Men det går. Tricket är att komma hemifrån i tid och i dag gick det nästan :-)

Det kändes tungt att köra ben i dag - så jag fokuserade på djupet och tempot i övningarna i stället. Lättare att tänka på än en siffra på viktskivorna. Djuuuupa knäböj, långsamt ner, tryck upp. Samma tänk i splitböjen. Och så krabban - kramp i gluteus medius precis som vanligt, perfekt.

Axelövningarna kändes däremot lättare i dag. Oklart varför - militärpressen var i alla fall betydligt mer stabil än vanligt, sidolyften fungerade riktigt bra och shrugs var fina. Mycket nöjd var jag när jag satte kurs mot duschen och sen i ilfart mot jobbet där jag stämplade in 09.01. En minut sen alltså...

Arbetsdagen var en sån där som fick mig att känna att jag borde ha haft en klon. Som lämnade mig ganska trött och frustrerad när det var dags att cykla hem - fast cykelturen rensade hjärnan som vanligt och innan jag lämnade jobbet hade jag gjort upp en plan som jag bara kan följa i morgon för att få undan det som brinner allra mest så fort som möjligt. Ett knep jag tänker använda är att inte sätta igång mailboxen på morgonen utan att vänta en timme eller så med den, så blir jag inte distraherad av andras "bråttom - viktigt"-mail!

Ändå var jag inte helt cool när jag kom hem. Trött och hungrig, men Joakim hade fixat mat så jag kunde sätta mig vid dukat bord (lyxigt, tack älskling <3) och fylla på reserverna. En mugg te och en bit mörk choklad satte igång livsandarna lite igen och det blev dags att dra sig mot Bulltofta och B.A.B.Y. Runners Team.

Anna höll i dagens pass och det var ett kul och bra pass - som vanligt njuter jag extra mycket av att få vara "bara" deltagare när nån annan har planerat träningspasset! Vi körde en uppvärmning där vi turades om att komma på en övning och så fyllde Anna på med lite övningar på slutet. Sedan löpskolning med hälkickar, "spansk skritt" (hej, aktivering av baksidan!) och indianhopp innan vi gav oss på intervalldelen.

Kvällens intervaller var Tabata-intervaller. Nog så jobbiga att springa och dagens upplägg var 4 set om 8 intervaller. 20 sek hög fart, 10 sek jogg - gånger 8. En minuts gåvila och på't igen tills 4 set var avklarade. Hyfsat jobbigt för 10 sekunders vila räcker inte långt - så det blir nästan som att köra 4 minuter tröskel! Jag körde mitt vanliga knep med att räkna andetag för att ta mig igenom intervallerna, däremot lyckades jag aldrig hålla räkningen på 8 stycken utan efter 3 så tappade jag tråden och väntade in Annas långa vissling som signalerade "lång vila".

Vi promenerade bort till utegymmet och körde styrkecirkeln. 4 övningar, en minut av varje, 3 varv. Sidoutfall, tåhävningar (30 sek per ben), jägarvila, sidoplanka (30 sek per sida). Jägarvilan blev nog lite extra mysig av morgonens benpass tror jag :-) Skön stretch till slut och så kunde vi åka hem och vara glada och nöjda. Trots att det kändes motigt och var kallt och mörkt så var det fantastiskt behagligt träningsväder och mycket njutbart att träna. I morgon blir det däremot vilodag!

Inga kommentarer: