tisdag 9 december 2014

Dubbelpass-tisdag

Morgonpass med obekanta övningar på gymmet - och norska superintervaller på kvällen

Ja, man kan göra mycket med en tisdag. I går kväll när jag satt och fnulade på framtidsplaner och sovmorgon så insåg jag att om jag verkligen vill att framtidsplanerna ska gå i lås så måste jag fatta rätt beslut varje dag. Och då är rätt beslut också att plocka upp träningen efter en vilohelg. Således - packning av träningsväska och förberedelse för morgonträning.

Jag hade missat en liten detalj i ekvationen dock. För jag hade med mig jobbdatorn hem i torsdags för att ha den på kursen i fredags och således skulle den släpas med till jobbet i dag. Min jobbdator går under beteckningen "bärbar" men rätt beteckning är snarare "transporterbar med viss möda" för det är en stor och tung laptop. Oh well, bara att spänna fast den på pakethållaren ovanpå träningsväskan och cykla iväg. Något trögtrampat var det...

Eftersom det tog lite längre tid att komma iväg och lite längre tid att cykla så fick jag planera ett lite förkortat träningspass under tiden jag cyklade. Ben och axlar, fast med fokus på övningar jag inte kör så ofta. Således blev det benpress och benspark samt "krabban" (eftersom jag är svag i sidled) för benen, och sittande axelpress med hantlar, frivändningar, sidolyft med 90 graders vinkel och vanliga sidolyft i kabelmaskin för axlarna.

Det var ett väldigt kul pass faktiskt. Jag började inne i tjejgymmet för det var stökigt i stora gymmet. Och så tänkte jag att benpressen i tjejgymmet kunde må bra av att testa på lite tunga vikter (inte särskilt snällt av mig, nej, men lite roligt får man väl ha!). Jag körde 5 repetitioner i taget och ökade vikten successivt tills det inte gick längre. Skapligt kul! Liknande upplägg i bensparken men 8 repetitioner per set och så ett superset på pyttevikt för att döda framsida lår. Krabban, 4 x 10/10 repetitioner fick avsluta den delen, och sen ut till stora gymmet.

Jag började med axelpress med hantlar - sittande. Fokus på teknik, låg vikt först och sen tyngre och tyngre. Jag gillar inte övningen alls, mycket för att det är betydligt svårare att kontrollera min skrangliga vänsteraxel med hantlar än med skivstång, men det är kanske just därför jag behöver träna på den! Sen vidare till frivändningar, i dag med stenhårt fokus på bra teknik och mindre fokus på vikten. Jag vill vara säker i tekniken nu, den har "fladdrat" ibland och jag vill verkligen att det ska vara stabilt om jag ska köra tungt. Träningsvärk kommer jag få ändå. Sen sidolyften - först med 90 graders vinkel i armbågsleden för att kunna köra lite tyngre, och efter det raka sidolyft i kabelmaskinen för att det också är en svag övning trots att jag kör den regelbundet. "A humbling exercise", som PT-Martin brukar säga - och ja, jag kämpar fortfarande för att höja vikten ett snäpp....

Dusch, fix, mellanmål, jobb, lunch, möte, jobb, cykla hem med lite mindre last.

Kvällspass med B.A.B.Y. Runners Team. Jag hade gett mig katten på att se till att klara av de där norska superintervallerna på 4 x 4 minuter från #jävligtjobbigjulkalender även om det betydde att jag var tvungen att instruera, hålla koll på intervaller och kuta som satan. Samtidigt. Oh well. Jag programmerade in intervallerna i TomTom Cardio (ska ni önska er nån pulsklocka i julklapp så önska en sån, den är skitbra!) och hoppades på det bästa. Vi värmde upp och körde lite kort sprintstafett innan vi gav oss på 4 x 4 minuter med 2 minuters vila. Egentligen är det 3 minuters vila men jag var orolig för att det skulle bli för länge och vi skulle bli kalla. 3 minuter hade varit jättebra, 2 minuter var på gränsen till för kort vila konstaterade jag - då vet jag till nästa gång. Jag låg på så hårt jag bara orkade och sista intervallen blev lite lidande så jag tror att det var tillräckligt jobbigt :-)

Efter passet bjöd den gulliga personalen på Bulltofta Motionscenter alla motionärer på stället på nygrillad korv med bröd! Egentligen ett perfekt efterträningsmellis - protein och snabba kolhydrater :-D Sen skyndade jag mig hem i kylan (det är inte klokt så snabbt man blir kall) och kastade mig över hett te och rostisar och dagens chokladpralin ur chokladkalendern. Kändes välförtjänt!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Så det är fler än jag som kör rostar! Nam Nam. .. roligt pass i tisdags 😊

Pernille sa...

Jaaaa - rostade mackor är ju bara SÅ goda till kvällsteet!