torsdag 11 december 2014

Trög start. Sen rätt så wohoo!

Ibland är det trögt, det där med träning. I morse var en sån dag. Gå upp och äta frukost gick bra men sen kändes det som om jag egentligen hellre ville kura ihop mig i soffan och mysa. Inte åka och träna. Fast... jag ville träna. Men ändå inte. Okej - what's going on? Acceptera, analysera, åtgärda. Enkel trestegsraket.

Varför kändes det motigt att träna? Jo, för att jag egentligen skulle köra marklyftspasset. Och det är grisjobbigt att köra tunga marklyft på morgonen - det GÅR om man är tokmotiverad men det kändes inte helt hundra. Men okej, jag är inte sugen på marklyft men vill gärna träna. Det kan man jobba med. Antingen kan man variera passet och inte köra marklyft fast det är lite svårt att ersätta marklyft som är en väldigt komplett övning. Eller så byter man ordning och kör discopasset i stället. Jaaa discopass sa hjärnan och fine, vi cyklar iväg och kör discopass. Fast det var fortfarande liiiite tveksamt på hjärnkontoret för det blåste som sjutton. OK, busskortet är med, är det för äckligt att cykla så ställer vi cykeln och åker buss.

Givetvis gick det bra att cykla till gymmet och så klev jag in och gjorde ett av mina bästa pass. Tekniken i bänkpressen satt som den skulle, 40 kg var tungt men inte jag-vill-dö-på-de-sista-två-repetionerna-tungt. Kunde antagligen ha ökat men njöt lite av känslan. Lutade flyes börjar bli något av en favorit och nu när jag kommit upp i 10 kg kan jag köra med "de stora hantlarna" vilket känns mycket coolare. Baksidan av det är att nästa steg är 12½ kg. Japp. Det kan ta ett tag att komma dit....

Jag bestämde mig för att strunta i gummibandet till dipsen och bara köra 5 x maxantal. Det blev 5 x 2 med schysst djup. Good enough. Enhands tricepspressar och tricepspress med rep fick krama ur det sista ur triceps och så två variationer av bicepscurls på det innan jag var klar. Med krampande underarmar och surrande överarmar stretchade jag och stack in och duschade. Skön start på dagen! Jag hade med mig massor av energi till jobbet och den behövdes i dag. Och marklyften - dem tar vi på söndag i stället. Blir säkert också bra.

Det finns ett annat underliggande problem i den där bristande motivationen. Jag har kört stenhårt och ganska seriöst hela oktober och november med samma styrketräningsprogram. Det brukar gå bra i 8-10 veckor men sen blir det lite tråkigt och variationen saknas och jag börjar hitta på kreativa varianter och lägga in andra övningar.... Men eftersom det är ont om tid för egenträning i januari så känns det inte så meningsfullt att lägga upp nytt träningsprogram just nu, det är helt enkelt inte prioriterat att lägga PT-timmar på det. I februari blir det andra bullar :-)

Inga kommentarer: