tisdag 23 december 2014

Sista grejerna avbockade - nu är det jul!

Ledig dag i dag. Eller "ledig" kanske man ska säga för jag hade några måsten att bocka av. Som att åka till veterinären med Tant Katt för att kolla så att hennes njurvärden som låg lite väl högt för några månader sedan inte har försämrats drastiskt. När det var dags för oss att åka så hittade jag inte kattskrället - men hon hade väldigt praktiskt redan lagt sig i sin transportväska så det var bara för mig att dra igen blixtlåset :-) Förutom att hon delgav hela väntrummet sina åsikter om veterinärbesök så var hon som vanligt världens snällaste och blodprovsresultaten såg bra ut så det var positivt all round.

Sen var det ju tanken att jag skulle bocka av julkalenderluckan att springa 5 km så fort jag kan. Fast mina ben är heeelt sabbade av söndagens pass på gymmet - särskilt baksidorna. Springa fort med stela och ömma baksidor = garanterat problem. Så i stället förenade jag nytta med nöje och tog en PW till affären medan jag tänkte på alla bra grejer jag har gjort i år. Det blev en del faktiskt, det ska bli kul att skriva årskrönika om en vecka!

Efter lunch tog jag bilen in till stan för ett besök hos tandhygienisten. Egentligen skulle jag ha varit där i förra veckan men jag var tyvärr tvungen att boka om för att jag skulle på Tivolis julmarknad... Just det. Jag gillar inte att gå till tandhygienisten och av nån anledning hade jag blivit inbokad hos en annan än jag brukar och den här människan trivdes jag inte med. Hen gjorde sitt jobb men jag ska be att få gå hos min vanliga tandhygienist nästa gång så blir det mindre ångestladdat!

När det jobbiga besöket var avklarat så tog jag ett varv på stan. Fixade en sista julklapp, köpte en påse gott te hos Kahls, tittade på julskyltning och avslutade med en vända inom Starbucks för en traditionsenlig Toffee Nut Latte (fast ärligt talat är den för söt. Pumpkin Spice Latte är godare - eller Espresso Houses Tomtelatte!) innan jag begav mig hemåt.

Vi har lagat julig middag från Linas Matkasse - en kryddig kalkongryta med ingefära, apelsin och tranbär. Otippat gott, och så firade vi in julen med att dela på en Golden Naked Christmas Ale. Alla paket till i morgon är inslagna och klara - de till nästa julafton som infaller den 28 december är inte ens inhandlade än allihop men det finns ju mellandagsrea... Jag känner hur julefriden sänker sig och jag ska rå-njuta av den här lediga veckan!

1 kommentar:

Anonym sa...

Är din hygienist en höna??