måndag 29 december 2014

Snö på julafton, wohoo!

Jag vet. För de allra flesta var det inte julafton i går. Men när man nu tillhör en familj som inte alltid firar julafton på det datumet som alla andra kallar julafton för att vissa familjemedlemmar måste jobba den dagen - då har man två chanser till vit jul. Och i går, vid åttatiden på kvällen, snöade det stora mjuka flingor, vacker pudersnö, som bäddade in den idylliska kusten där mina föräldrar bor i ett mjukt vitt täcke och fick alla julbelysta små hus att se magiska ut. Otroligt vackert var det!

Men dagen i går började faktiskt på Friskis - vi hängde på låset när de öppnade och så körde jag ett rejält pass för baksidan. Tunga marklyft (tack Joakim för pepp fast det inte riktigt räckte i dag), good mornings, finnen (mera tack till Joakim för pepp och fasthållning), chins med gummiband, latsdrag och rodd. Tungt som.... och de där marklyften märker jag ju att jag har maskat på för 80 kg var inte sådär jättelätt att dra femmor på, det blev snarare treor. Riktigt tunga lyft är färskvara... Övriga övningar gick däremot riktigt bra, fin kontakt och tunga vikter. Träningsvärken i dag är - ahem - brutal :-D

Efter lunch packade vi ihop oss och åkte söderut till mina föräldrars hem på Falster. Familjefika, skutt kring granen (mest för min treåriga systerdotters skull men vad gör man inte för familjefriden....), julmiddag och julklappar. Min redan ganska trevliga julklappsskörd utökades med böcker, ett helt gäng spaprodukter, världens snyggaste randiga underställströja från Helly Hansen med matchande strumpor och buff, och Joakim gick inte lottlös heller. Känner mig mycket väl omhändertagen måste jag säga.

I dag fick Joakim skotta ut bilen ur snön innan vi gav oss av hemåt. Straffet för gårdagens excesser (två glas champagne och 1½ glas vin) var givetvis en lätt huvudvärk och allmän trötthet så det där med träning var inte så intressant i dag men en kvällspromenad har jag dock klarat av för att komma upp i dagens stegmål och rensa hjärnan litegrann. Det som hade fastnat på tvären i tänkeriet har lossnat och förhoppningsvis kommer lite ökad cirkulation att få träningsvärken att lätta lite också. Kanske. NMT i kväll var inte att tänka på - halt underlag + stela baksidor = stor risk att dra en baksida om man har rejäl otur. Det har jag inte tid med just nu, jag behöver en stark och frisk kropp! 

Inga kommentarer: