fredag 5 december 2014

Tidig morgonjogg - check!

Jag har varit på kurs i dag med kursstart 9.30. Det är ju hiskeligt sent.... Och planerat slut klockan 17 = också sent. Enklast alltså att klämma ett morgonpass och eftersom #jävligtjobbigjulkalender har en lucka som heter "spring så många kilometer som dagens datum" kändes det smart att bocka av det tidigt i december. Öken att stå där med 24 km på julafton ju :-D

Alltså ringde väckarklockan före 6, och efter ett par snooze släpade jag mig ner i köket, drog på mig springkläder, drack grön drink, hittade pulsklockan och gav mig ut. En fot framför den andra i decembermörkret. Jag sprang en runda runt villaområden och inspekterade julbelysning. Konstaterade att vårt område är rätt så fint belyst, och att det finns en gata lite längre bort där ingen julpyntar alls.

Det var en skön runda - den kändes sådär "effortless" som Katarina säger att det blir när man gör rätt! Jag har bara sprungit kvalitetspass i flera veckor. Snabba intervaller och backintervaller och massor med löpskolning och teknikträning. Sprungit i lätta skor och terrängskor, inga dämpade dojor. Men eftersom dagens pass gick på asfalt tog jag "pjäxorna" Asics Nimbus. Tunga, men sköna. Resultatet av det brukar alltid bli att jag klampar fram och t o m Joakim har gnällt på att jag springer tungt. Men i dag var det inte så - jag tassade fram, tyst och lätt som en katt, utan ansträngning, steg för steg i lugnt tempo. Fantastisk känsla helt enkelt!

När jag cyklade hem efter kursen ösregnade det. Gissa om jag var tacksam för att jag valde att morgonjogga i stället för att spara passet till i kväll?

Inga kommentarer: