tisdag 16 december 2014

Glada överraskningar och ett äckligt intervallpass

Jo, intervallpass kan vara rätt äckliga. Faktiskt ska de nog helst vara det...

Men vi börjar med de där glada överraskningarna! När jag kollade inboxen i morse låg det två glada besked - ett om att jag hade vunnit i Nellies utlottning av smycken och ett mail från Sara om att hon ska skicka en julklapp till mig. Wohoo! Särskilt glad blev jag eftersom det har diskuterats lite om vi ska ha julklappsutdelning på julafton eller inte. Jag gillar julklappar och jag är lycklig för att universum tyckte att jag förtjänade några till :-)

Jag skippade träningspasset på gymmet i morse och tog sovmorgon i stället och sen har jag glatt nynnande studsat runt på mitt jobb i dag. Roddat det sista med vårens livsstilsförändrings/träningsgrupper på jobbet, börjat fnula på ett nytt koncept för friskvårdstimme, fixat och donat och försökt knyta ihop säcken på så mycket som möjligt innan jul. Jag är gränslöst tacksam för all positiv feedback på gårdagens föreläsning som har ramlat in både IRL, via mail och sociala medier - TACK alla som har peppat, som har trott på mig och som var där och lyssnade på föreläsningen. Fantastiskt roligt!

Något försenad lyckades jag cykla hem (medvind och regn, gott och blandat liksom...), byta till torra kläder, stoppa i mig mat, förbereda middag och klä på mig igen inför kvällens pass med B.A.B.Y. Runners Team Malmö. Vi var helt grymma i dag. Josefin instruerade så jag fokuserade på att springa själv och göra som jag blev tillsagd. Efter en kort uppvärmningsjogg körde vi lite balans, rotation och rörlighet samt lite löpskolning. Sen var det intervalldags.

Vi körde "rullande fyrahundringar". Som tekniskt sett inte är fyrahundringar för varvet runt cirkusplatsen är bara 360 m men vem orkar bry sig... Dvs springa ett varv, gå ett kvarts varv, springa ett kvarts varv, gå ett kvarts varv - i 24 minuter. Det är ungefär lika jobbigt som mina "vanliga" 10 x 400 m plus att det är lite ojämnt underlag, kolmörkt och så var det lite vattenpölar man fick navigera runt också. Jag hann 9½ löpvarv på 24 minuter och det är jag supernöjd med, jag mådde fantastiskt illa och hade mjölksyra i armarna efter 6 varv så det var precis som det skulle vara!

Det innebär dock inte att alla måste må lika illa som jag på B.A.B.Y.-passen - alla springer efter egen förmåga och dagsform! Bara för att jag vill ta ut mig tills jag håller på att dö är det inte samma sak som att passen är stentuffa :-D det styr man alldeles själv! 

Efter den genomköraren kom det en liten styrkecirkel för benen. 1 minut vardera av utfall bakåt, knäböj med hopp, draken (30 sek per ben), skogshuggaren, sidoutfall (30 sek per ben). 3 varv. Alltså krampen i lårmuskler och rumpa.... puh! Sen fick vi stretcha och tack och lov för det. Det behövdes!

Tyvärr hittar jag ingen lucka i #jävligtjobbigjulkalender som passar dagens pass så jag får snurra på lite och klara av två luckor en annan dag för att klara alla luckor i tid :-D Men det var skönt att springa fort, som vanligt. I like.

Inga kommentarer: