lördag 20 december 2014

NMT: Kluriga juligheter - eller juliga klurigheter?

Joakim och jag hade gemensamt ansvar för att styra upp årets tomtepass för NMT Malmö/Lund. Tomtepasset är en sorts "julavslutning" och vi bjuder på glögg, julmust och pepparkakor efter passet och får tillfälle att umgås en stund.

Att det är tomtepass sätter en viss press på instruktörerna - man kan inte bara leverera ett helt vanligt NMT-pass utan när nu deltagarna uppmanas att bära nåt rött eller en tomteluva så får vi också se till att ha lite jultema på passet. Alltså fick vi gnugga geniknölarna lite i går kväll och med assistans av varsitt glas "tänkarsaft" så fick vi till ett gäng juliga klurigheter :-)

Efter sedvanlig uppvärmning delade vi in gruppen i två lag som sen skulle hämta en "gåta" hos mig längst ner i backen och springa upp till Joakim och leverera svaret. Svarade laget rätt, fick de en "belöning" i form av nån lämplig övning, svarade de fel fick de springa ner en bit i backen och sen upp igen och leverera ett nytt svar.

"Gåtorna" bestod i att vi hade tagit strofer ur kända jullåtar och översatt dem till vår bästa byråkratsvenska. En väldigt rolig övning i sig, måste jag säga :-) Det är inte klokt så mycket man kan krångla till det om man anstränger sig lite! Våra 8 olika textrader kommer nedan om nån vill klura lite i jul! (jag kan maila ett facit om man vill köra nån jul-lek på temat, man behöver ju inte springa backintervaller emellan!). Ett tips är att inte alla texter är på svenska :-D

Obefintlig dygnsinledande illumination utan visuell bekräftelse, interstellära optiska fenomen kan förnimmas

Träd av årstidsbetonad art i lodrät postion är kolorerat och inger respektabelt intryck i bostad av enklare karaktär

Föregående års högtid förlänade undertecknad eder organ av vital betydelse

Fysisk person med tjänstgöring i ekonomibyggnad med avseende för permanent upplåtande av husrum för equina varelser

Hälsningsfras till äldre manliga husalver som uppmanas göra åverkan på dryckeskärl

Inledande konversationsfras till areal påverkat av meteorologiska förhållanden liknande men ej begränsade till den nordliga hemisfären

Undertecknad befinner sig i fordon avsett för persontransport på färd mot hemvist med avsikt att fira kristen högtid

Person av folkloristisk karaktär med intention att frekventera urban miljö

När vi hade klurat länge nog på gåtor och klockan närmade sig elva kutade jag iväg mot Fäladshallen för att värma glögg och förbereda gottebord så jag vet inte riktigt vad som pågick de sista 20 minuterna. Men deltagarna var i alla fall lyckliga och leriga när de kom in och det var strykande åtgång på glöggen! 

Inga kommentarer: