tisdag 7 juli 2015

Åja, lite fart finns det kvar i klumpen....

Började min dag på gymmet i dag. Rygg och mage. Dvs uppvärmning och sedan chins. Nu blev jag inte lika överraskad som förra veckan men tycker fortfarande det är helt sjukt coolt att jag kan dra upp hela mig själv - det är typ skitmycket kilosar ju! Sen tog jag mig tiden att laborera lite med bålens lutning i hantelrodd för att hitta bättre kontakt och blev lite smålycklig av bulliga muskler i spegeln. Magövningsbonanza och så tåhävningar för hälsenerehab och sen var jag tvungen att gå och duscha för att inte bli sen till vuxenjobbet. Tyvärr, för det var rätt mysigt att gymma i dag! Var dock tvungen att föreviga min snygga ryggtavla först, den finns på instagram @springpersilja om ni vill se :-)

Kontorsjobb och möte med ny chef (kan möjligen bli bra detta) och mera jobb och sen cykeltur hem i skön värme. Lagom tills jag skulle iväg mot Bulltofta och kvällens löpträning hade molnen tätnat och det småregnade. Fast det var fortfarande över 20 grader varmt så det gjorde inte så mycket!

Det var Nellie som ansvarade för dagens pass och det var jag lite glad för. Jag har nämligen en ambition om att yoga lite varje dag denna vecka och när Nellie håller i passet kan man nästan vara säker på att det kommer yogaflöden både i uppvärmningen och stretchen :-) Efter uppvärmning och löpskolning körde vi lite stegringslopp och sen var det dags för kvällens intervaller. Tabata-intervaller. 3 set. Ökande tempo. Jahapp....

Jättebra för min hälsena för det är korta intervaller som innebär att jag kan hålla tekniken och jobba korrekt. Tänkte att jag skulle springa "lite lugnt" men fick en kompis precis bredvid mig och hur det nu var så råkade vi väl dra varann lite. Och tävla lite. Eller så. Cirka ;-) Första set var okej. Jobbigt, men okej. Andra set var ganska vidrigt och jag tänkte att jag kan inte öka mer. Men sen hade jag ju E jämsides där på sista set och hon ökade och jag tryckte och vips hade vi gjort 8 x 20 sekunder och var färdiga. Lite ville jag nog helst kräkas där och då men annars var det ganska skönt efteråt. Ser på diagrammet från pulsklockan att jag mosade mig upp till 3:45-tempo vilket faktiskt är rätt bra för att vara jag (håller jag 3:30 så är det sjukt imponerande!) och sen gillar jag att jag höll jämna steg med E som är 15 år yngre än jag ;-) Lite fart fanns det alltså kvar i tantkroppen!

Sen blev det en sekvens med fokus på bålstyrka och axlar (långsamma armhävningar, mountainclimbers + trebent hund). Den var ganska tuff för axlarna och lär nog kännas i morgon, och den där trebenta hunden var utmärkt stretch för hälsenan. Nellie avslutade med noggrann stretch av hela höftpartiet och baksidan plus andning och sidoböjningar så totalt sett kändes det ganska komplett. Jag är supernöjd med dagens 2 pass (ja, plus 2 mils transportcykling då) och misstänker att jag sover gott i natt. Lika bra det. Benpass väntar i morgon... tjohoo, marklyft!

Inga kommentarer: