tisdag 28 juli 2015

Semesterdagar. Njutningsdagar. Mordisk måndag....

Semesterlunken har infunnit sig - tack vare ett exemplariskt förarbete så släppte jag kontorsjobbet i ungefär samma sekund jag lämnade byggnaden och jag kunde inte bry mig mindre. Lite PT-jobb att göra denna veckan också innan jag chillar från den uppgiften också!

I går njöt jag av sovmorgon och en lat, lat förmiddag innan det var dags att ge sig av mot gymmet efter lunch. Först egenträning (rygg = chins, och mage), sen hann jag duscha innan jag hade en kund att träna och sist men inte minst konsultation med ny PT-kund. Bra upplägg, bra flyt, mycket nöjd PT.

Sen lämnade jag träningsväskan på PT-kontoret och gick över gatan till Centralen där jag satte i mig en portion vietnamesiska sommarrullar och en "dirty chai" innan jag mötte upp Joakim för ett äventyr på temat "turista i egen stad". Malmös egen "spökguide", Jacques Schultze (som trots sitt franska namn är en äkta skåning) har tematurer i staden hela sommaren och på måndagar är temat "Spöken, häxor och mord". 2½ timmes stadsvandring där vi inte rörde oss så särskilt långt men fick höra en hel del roliga historier! Jacques påstår själv att han lider av "historisk Tourettes" och inte kan gå mer än 100 m utan att kläcka ur sig historiska fakta och nog var det bra nära. Vi fick höra om när Gustav Vasa drog kniv mot en delegation från Hansan på Stortorget, om spöket Karna på Kalendegatan och om ett tågrån som spårade ur :-D Plus mycket mer.

Jacques har flera temavandringar och jag rekommenderar hans guidningar varmt, det är ett jätteroligt sätt att se staden på och så lär man sig lite galna fakta. Ställer man nån liten fråga så får man definitivt svar också. Dessutom fick vi se milstenen i centrala Malmö som är utgångspunkten för alla avstånd på vägskyltar, bara en sån sak!

Efter avslutad vandring var vi frusna och hungriga och begav oss till nyöppnade Pinchos för att se vad de hade att erbjuda. Förutom de inledande teknikaliteterna med att ladda ner app som man använder för att beställa mat och dryck och att lista ut hur det funkar när man ska hämta sina grejer på rätt plats så var det faktiskt ett både kul och njutbart restaurangbesök. Hemfärd med buss via kompisens hus för att ge katterna kvällsmål och så landade vi hemma nånstans vid elva tror jag. Ingen stress, ingen väckarklocka i dag så det blev sovmorgon!

Dagens projekt var en tripp till Triangeln för lite inköp. Joakim behövde en klocka och jag hade bestämt mig för att gå till en riktig jeansaffär och prova ut ett par snygga och lite tuffare jeans. Det var ingen lätt match och jag var nog uppe i 12 par innan vi hittade rätt men de vi slutligen hittade var riktigt fina, jag är mycket nöjd! Slut med tantjeans. Slut med "bootcut för då ser man inte dina tjocka lår". Slut med jeans som är tre storlekar för stora i midjan för att de ska passa över lår och rumpa. Jag är inte fet, jag har MUSKLER ffs! Vilket modeindustrin inte riktigt verkar ha fattat och själv har jag lagt mycket energi på att känna mig fet och "fel".

Inköpsrundan slutade med att Joakim också köpte ett par jeans och två tröjor så vi dumpade kassarna i bilen innan vi fortsatte vår runda. Lunch i stan på relativt nyöppnade Condeco som jag gillar skarpt och så en vända på MMSports för att handla lite tillskott innan vi styrde retur mot Triangeln via Kahls på Hansa som har "det där teet som luktar så gott" aka "Hansas Earl Grey Sunrise" som jag är mycket förtjust i.

Efter alla dessa äventyr landade jag hemma i min fåtölj med temugg, en Harry Potter-bok (jo, läsvärda om och om igen!) och en katt i knät. Nu är det nog snart dags att vaska fram nån form av mellanmål för att ladda batterierna inför kvällens intervallpass med B.A.B.Y. Runners Team!

Inga kommentarer: