söndag 12 juli 2015

Dubbel-disco-söndag

Ja det är ingen ordning på det här bygget. Discopass på en söndag är ju helt fel ;-) Men nu blev det som det blev!

I förmiddags stack vi ner till Bulltofta. Joggade ett lugnt varv på 2½ km-slingan tillsammans och sen tog jag ett eget varv där medan Joakim sprang ett varv på femman. För mig var det främst rehab-löpning som gällde och ett intensivt lyssnande på knäppande ljud från höger hälsena. Kommer nåt emellanåt, men inte lika högt och inte lika konstant som det var tidigare och jag bedömer att vi är på rätt väg. Gäller bara att hålla med rehabövningarna och springa klokt nu!

Det var varmt och lite kvavt så när jag hade sprungit klart köpte jag mig en glass och stretchade hälsenor och vader medan jag väntade på Joakim. Sen hem till lunch och laddning inför eftermiddagspasset. In på gymmet vid halv tre för discopasset!

Jag kan väl inte påstå att jag var världens mest laddade. Snarare lite småtrött och opepp men det var liksom inte så mycket att diskutera om utan passet skulle bockas av. Försöker ha stenhård disciplin med styrketräningen dessa veckor innan semesterdags då rutinerna far all världens väg. Således - ombyte, aminosyror och kör så det ryker.

1000 m rodd som uppvärmning och lite uppmjukning med "pinnen" innan jag körde igång passet som efter lite uppvärmning i bröstpressen går rakt på de där förbenade enarmsarmhävningarna. Men det GÅR. Alltså det går verkligen. De är inte superdjupa och superstabila och jag tror att jag i stil med G.I. Jane kan våga ställa mig ännu bredare med fötterna för stabilitetens skull - men de ÄR faktiskt där. Så jäkla coolt :-)

Gymmet verkade för övrigt ha varit befolkat av den sortens folk som dräller saker till höger och vänster och inte plockar undan eller plockar av efter sig så jag körde "aktiv vila" och plockade undan under i princip hela passet. Grmf. Nåväl, efter bröstövningarna var det dags för riktig "disco" i form av triceps- och bicepsövningar och så la jag på några set raka pushdowns för att jag kände för det. Skaplig pump också, som synes :-)
Efter gympass och dusch tog vi en sväng och handlade. Det blev snabbt knäckemellis så fort vi kom hem för att fylla på lite och sen har jag begått biff med bea (färdigköpt), klyftpotatis och tomatsallad till mig OCH dessutom lagat kycklingfärssås på 800 g kycklingfärs så att vi har lite preppat inför kommande vecka. Kvällen avslutas med jordgubbar och glass i soffan medan jag tittar på norske äventyraren Lars Monsen som yr runt i fjällen. Perfekt avslutning på helgen. Två veckor till semestern....

Inga kommentarer: