lördag 18 juli 2015

Om att halka av banan. Och hitta rätt väg igen.

I måndags var det lite kämpigt. I tisdags också. Onsdag visste jag att jag inte skulle hinna med nån egenträning för jag hade dubbeltimme med PT-kund och sen ett NMT-pass att sköta så det var lugnt. Torsdag då. Planerad träning efter jobb. Men jag var SÅ trött och SÅ osugen och på kuppen visade det sig att banken hade klantat till det nåt fruktansvärt med vårt billån så Joakim kunde inte hämta ut bilen som planerat.

Så i stället för att åka till gymmet åkte vi till banken och var arga och fick dem att skriva ut nya lånepapper som vi skrev på och sen faxades de iväg medan Joakim ringde den trevliga ekonomitjejen hos bilhandlaren som stannade en halvtimme längre på jobbet för vår skull för att fixa så att vi kunde få ut bilen. Vi skickade blommor till henne dagen efter för hon ställde verkligen upp! Så med bilstrulet löst så tänkte jag att energin skulle komma tillbaka men icke - i går var det exakt lika tungt och segt och jag fick mjölksyra av att bara cykla hem och tja... Det blev mera vila och vettig mat helt enkelt, inte mer med det.

I dag hade jag egentligen också tänkt chilla men Joakim hintade om att han gärna hade sällskap i gymmet och jag blev faktiskt lite sugen på att hänga med så jag nappade. Bestämde mig för att inte följa något program slaviskt utan bara köra lite "gott och blandat" vad jag hade lust med och kände att jag behövde.

Det var ganska roligt. Nästan 1½ timme blev det totalt sett! Jag började med att värma upp och köra lite prehab för rotatorcuffen för att det nästan alltid behövs. Sen körde jag några lättare set i benpressen för att värma upp benen. Därefter utfall med uppkliv i smithen och "krabban" för höftstabilitet och sånt. Vidare till min favoritmaskin "Radianten" där det blev både liggande rodd, bröstpress och kryssdrag med kabel. Mera ryggmuskler med raka pushdowns innan jag supersettade bicepscurl och tricepspress i cablecrossen. Bara favoriter :-) Sist men inte minst mage och rygg där jag körde några set av "Sanna Kallurs magövning" (googla den) och magliggande balans på balansboll samt diagonallyft på bollen. Jag hjälpte Joakim med några set excentriska stångcurls och så var jag tvungen att få köra några set själv också. Inte min bästa gren, det där med excentrisk träning, men det är tyvärr rätt svårt att köra utan passning!

Väl färdigtränade invaderade vi relativt nystartade Salt & Sill på Malmö C och njöt av laxfärsbiffar med mos och skirat smör samt ekologisk rabarberdricka. Hemma en kortis för att byta träningsväskorna mot badutrustning och så stack vi till Ribban för bad och sol en stund.

Nu känns läget helt klart bättre - jag tror det var en kombination av att bara vara trött och så de där sista tuffa veckorna på jobbet innan semestern. Det brukar alltid vara lite motigt och det blir inte lättare av att Joakim är ledig! Som vanligt är det lätt att lösa med mantrat "lyssna på kroppen - ät ordentligt - vila om det behövs". Men nu är det bara en jobbvecka kvar, det känns överkomligt, och jag hoppas träningssuget återvänder också så att jag kan ha träningen som "release" när allt annat blir tröttsamt. Jag ska börja måndagen med att servera inte mindre än tre fina träningsprogram för tre adepter så jag får nog förbereda det litegrann :-)

Inga kommentarer: