måndag 15 juni 2015

Eggs Benedict - den ultimata frukosten!

Nej, jag har inte börjat matblogga på riktigt, inte heller har jag hittat nån ny mat-trend. Däremot har vi tillbringat ett avslappnande dygn på Ystad Saltsjöbad och de har Eggs Benedict på frukostbuffén :-)

Alla kan behöva en paus från vardagen ibland. Vi hade tagit ledigt från våra jobb eftersom jag skulle ha sprungit Tjejmarathon i går. Nu blev det inte så och då valde vi att lägga slantarna som två nätter i Borås, bensin och mat skulle ha kostat på ett dygns lyx i Ystad i stället. Efter att ha sovit ut efter Malmömilen packade vi alltså ihop oss söndag vid lunch och styrde bilen mot Ystad. De hade en särskild vår-deal där man fick övernattningspaket inkl trerätters, spainträde och en spabehandling per person till ett bra pris så det tyckte vi var perfekt.

Vi checkade in och kände lugnet landa så fort vi gick i de ljusa korridorerna med tunna vita gardiner. Landade på rummet, andades, och gick ut och tittade på havet en sväng innan vi bytte om till badkläder och morgonrock och förflyttade oss till spaavdelningen. Simmade, flöt, bubblade, bastade, simmade lite till, njöt... drog sen på oss morgonrocken igen och gick upp i champagnebaren och handlade varsitt glas champagne innan vi parkerade oss i vilorummet SeaView där man kan ligga bekvämt och titta på havet och läsa. I lugn och ro. Utan en tanke på tiden.

Det fanns gott om tid för dusch, fix och mera avslappning innan middagen. Trerätters, gott vin, en kopp te till efterrätten, njutbart helt enkelt. Älskar restaurangens ljusa öppna stil och maten var som vanligt fantastisk - till mig blev det en skaldjurssallad, kalvrostbiff med knallgrön dragonmajonnäs och en supergod rabarberpaj. Och efter en kort kvällspromenad längs havet gick vi och la oss i blöt lite till! Oemotståndligt, det är lugnt och skönt i spa-avdelningen på kvällen och man kan ligga i utepoolerna och titta på havet :-)

Således rena och nybadade la vi oss och sov gott med öppet fönster mot havet och vaknade till oslagbar frukostbuffé. Det finns helt enkelt allt. Eggs Benedict, en härlig kaloristinn skapelse av pocherat ägg på rostat bröd med skinka och så en klick hollandaisesås ovanpå. Ultimat start på frukosten. Surdegsbröd med pålägg, yoghurt, frukt, nybakad croissant och amerikanska pannkakor blev dagens övriga frukost. Plus te och apelsinjuice, givetvis. Och det fanns mycket, mycket mer att välja på!

Efter frukost kunde vi packa ihop oss i lugn och ro, betala för oss, lasta grejerna i bilen och så gick vi ner till spa-avdelningen igen för att bada lite och gå på våra behandlingar. 45 minuters Hot Stone Massage och jag kände mig 100% avslappnad - Joakim hade varit på Relax-Massage och sa sig vara så avspänd att han inte kunde köra bil :-D Vi gick till bistron och njöt av en god lunch innan det var dags att åka hem igen.

Det är nu tredje gången vi besöker Ystad Saltsjöbad (läs om de tidigare besöken här och här) och har inte blivit besvikna. Lugnet som infinner sig när man kommer in i byggnaden är påtagligt och efter en kvart ungefär har jag släppt hela vardagen och glömt allt om klocka, telefon och dator. Det blir lite digital detox och därför får ni inga bilder. Maten är god, servicen outstanding och jag älskar spa-avdelningen med både ute- och innedel. Både The Creek Experience som vi har gjort två gånger och behandlingarna i dag var fantastiska. Åk dit och njut :-)

Inga kommentarer: