måndag 22 juni 2015

Måndagar alltså...

Det här var en något brutal måndag måste jag erkänna. Tre dagars helg har tydligen gjort sitt!

Ursprungsplanen var att jag skulle ha en PT-kund på morgonen men det blev framflyttat en vecka av olika anledningar och det gjorde egentligen inte mig så mycket för det underlättade min logistik betydligt. Det innebar bland annat att jag då kunde ta den tiden till min egen träning eftersom den redan var bokad i kalendern. Så Joakim fick skjutsa mig till bussen och så var jag på gymmet strax efter sju ändå och körde överkroppspass.

Jag var stora delar av tiden alldeles ensam i gymmet och det var rätt trevligt att "äga hela reviret" för en gångs skull :-) Passet gick överlag bra, märker dock att jag är lite trött i övre delen av ryggen efter gårdagens ryggpass och det påverkar vissa övningar en aning så jag fick ta det lite lugnt med vikterna. Armhävningarna gick otippat bra i dag trots trötthet i bålen så jag tänker att det ändå går framåt!

Efter dusch och sånt var det dags att bege sig vidare till Naprapatlandslaget för en koll. Jag hade tänkt att det kunde bli en ganska mysig promenad men icke - för när jag kom ut ur duschen så ösregnade det ute. Jahapp. Av med jeansen, på med träningstights (de blir mindre obehagliga när de blir blöta), och iväg. Tacksam för att jag hade torra strumpor i väskan och andra skor på kontoret att byta om till sen kan jag säga!

Naprapatbesöket var mindre behagligt även om Jimmy var positiv och tyckte att mina hälsenor ändå mådde ganska bra. Höger som också är den som varit stelast nu i dagarna svullnade upp av stötvågsbehandlingen och känns sådär nu på kvällen. Vi får väl se varthän det bär. Återbesök på fredag, Jimmy var inte alls övertygad om att det behövs nån längre löpvila men däremot en hel del uppvärmningsarbete för att hjälpa kroppen att hjälpa sig själv. Så det är väl hyfsat bra fast det inte är optimalläge. Typiskt också att jag har varit osugen på löpning hela våren men nu när jag ska lugna mig är jag jättesugen... 

Sen var det kontorsdags och det var jämförelsevis tråkigt i dag men jag fick en del grejer gjorda. Och efter det satte jag mig på bussen och hade 45 minuters resa hem och förbi hem faktiskt för att hoppa av bussen precis mittemot vår lokala cykelaffär. Egentligen var jag inte jättesugen på det här cykelköpet men Jonas tog projektet på stort allvar, visade och förklarade och berättade om tekniska fördelar och det slutade med en helt annan cykel än det jag hade tänkt. Tänkte mig en Crescent citybike, det blev en Skeppshult Nova Sport som är att kategorisera som "en sportigare tantcykel" men med fler växlar och en bättre geometri än Crescenten faktiskt. Dessutom fanns inte Crescent-modellen hemma i min storlek så jag hade fått vänta en vecka och det var väl inte hela världen med en vecka, men Skeppshulten kändes som om den blir bra bara jag vänjer mig! Och så är den glittrigt mintgrön och jättefin och lättrullad sådär som bara nya cyklar är :-)

Pluspoäng till Skölds i Kvarnby för att de verkligen tar sig tid och för att både Jonas och pappa Gert kastar sig över cykeln med samtliga verktyg för att fixa den färdig och fin till mig på nolltid. Plus att Jonas sa att jag skulle cykla på den i några dagar och sen kika inom för att justera klart vinkel och höjd på styre och sånt när jag har vant mig. Och så är de jättetrevliga, ger bra service och jag vet att de är snabba och kompetenta på verkstaden också vilket är guld värt för en cykelpendlare som jag!

Inga kommentarer: