tisdag 9 juni 2015

#uppochhoppaijuni: Träningskläder jag minns

Som jag har väntat på just den här överskriften! För jag tror det är fler som har haft lika snygga kläder som jag :-) Jag ber om ursäkt på förhand för bristen på bildbevis, jag hoppas att jag beskriver så pass målande att ni kan se bilden framför er!

Alltså. På 90-talet, när jag pluggade, så var jag instruktör i motionsjympa i den lokala idrottsföreningen. Det var jag och en pluggkompis som delade på passen och det var mitt under värsta aerobicsflugan så vi ville ju inte vara sämre. Dessutom fick vi "lön" i form av presentkort till en sportaffär, och Reebok och Nike var det hetaste heta så det gällde ju att skaffa sig snyggaste outfiten! Så det gjorde vi. Ahem.

3/4 tights var coolt. På den här tiden var funktionsmaterial inte fullt så välutvecklade som de är i dag, vilket innebar att mina tights var i bomull och lycra. Jag hade ett par ljusgråa och ett par mörkgråa. De mörka gick väl an men de ljusgråa såg ju ut som om man hade kissat på sig efter ett svettigt pass :-D Men så såg ju alla ut så det var väl inte så kritiskt! Ovanpå de här tightsen hade man en snygg stringdräkt i glad färg såklart, oftast var den ganska urringad i ryggen men hållfastheten var inte mycket att skryta om så sport-bh'n var fullt synlig därbak. Fast även om jag nu hade skaffat mig det hetaste heta så drog jag en oversize T-shirt ovanpå allt det där och så knöt jag upp den så att den blev en magtröja. Oh yes, now we're talking! Lägg till en enorm blond hästsvans högt uppe på huvudet, snygga nerhasade aerobics-strumpor och såklart ett par halvhöga aerobicsskor med rejäl sula och stöd för fotleden - yeah! Jäklar, så heta vi var.... Musiken var på kassettband som vi blandade själv, och nån mikrofon hade vi inte i den där sporthallen men vi jympade och tjoade så det stod härliga till!

Pernille anno 1997 hade avlidit av bara tanken på att jag 18 år senare vågar befinna mig på ett gym i bara tights och linne UTAN en stor T-shirt över. Och fivefingers utan en tjock sula som "skyddar" knäna? Hade aldrig gått hem. Aldrig!

1 kommentar:

uppochhoppa sa...

Ha, ha, ha - kan se det framför mig. Världsklass!