måndag 29 juni 2015

Måndagen då sommaren kom

Måndag morgon. Grått ute, blött på marken. Nollsjufemtonkund i gymmet så jag cyklar hemifrån 06.22 för att hinna duscha och sånt. Det där "grått" var inte bara morgondis. Det är ett tätt och väldigt blött duggregn! Tightsen är genomblöta när jag kommer fram, skorna fuktiga och regnjackan inte heller så värst torr. Jaja, jag har ju torra kläder på PT-kontoret så det går ingen nöd på mig, det är bara lite besvärligt. Duschade och fixade mig "civiliserad" och betade sen av två kunder innan jag drog på mig kontorskläderna och cyklade iväg till kontoret. I ... ja just det.... fuktiga skor och blöt regnjacka. Brrrr....

Checkade in på kontoret, åt mellanmål, betade av mails, jobbajobbajobba. Prioritera inför månadens slut, vad är viktigt och måste in innan den siste, vad kan vänta till den förste. Som vanligt. Hade ett möte efter lunch som vi förlade utomhus och satt ute på trädäcket med en takeawaykaffe, mycket bra. Sommarkänslor :-)

Klockan passerade fyra, dags att plocka ihop sig och styra mot gymmet. Nytt träningsupplägg denna vecka. Eftersom jag kör rehab för hälsenorna och Madde och jag har bestämt att det är Naprapat-Jimmy som får styra löptakten så har jag fått fyra styrkepass i veckan denna period. Helt ny splitt alltså och dagens pass var rygg/mage som annars har legat i slutet av träningsveckan ett bra tag nu. Dessutom har jag fått ett discopass :-D men det kommer lite längre fram. Jag försöker bara titta på en dag i taget, ett pass i taget!

Ryggpass = chins. Jahapp. Jaja. Först "så många som möjligt" utan hjälpmedel och sen 10 med gummiband. Som ett superset. Döm om min förvåning när jag lyckas dra mig upp hela två gånger? Visserligen är det litelite fusk eftersom jag kör chins i smithen och är så lång att jag står på golvet när jag greppar stången, dvs jag drar mig inte hela vägen upp, men jag hoppade inte i alla fall. Jag trodde inte ens på det och det gick ändå. Vad händer då nästa gång när jag vet att jag kan? Amazing :-) Sista set var inte lika snyggt som det första men hey, det är OK att bli trött.

Rygg- och magövningsbonanza deluxe och så har Madde avslutat passet med excentriska tåhävningar och det är jättebra för då slipper jag komma ihåg att köra dem hemma. Pratade med naprapaten i eftermiddags och fick OK på att springa korta stunder i fivefingers på löpband för att kolla läget lite så jag tassade en mile som avslut på passet. Hade 40 minuter på mig innan dagens sista kund skulle komma och prioriterade påfyllning. En proteinshake, torra kläder, kutade bort till Seveneleven och hittade en korv med bröd och en färskpressad juice som jag slängde i mig snabbare än kvickt. Inte jättebra, inte jättedåligt - helt okej! Funderar dock på om jag ska investera i en sån där matlådekylväska med matlådor och kylklampar och fack för shakers för om jag ska ha såna långa dagar så kommer jag behöva planera lite bättre!

Sista kunden trillade in och fick sig ett bra pass och sen var det dags att byta kläder och avsluta för dagen. Cykeltur hem i en ljummen sommarkväll som var totalt väsensskild från morgonens kalla duggregn. Jätteskönt! Fyllde på reserverna igen med en sallad med varmrökt lax och så har jag mumsat på kärleksmums (rester från helgens kalas) till kvällsteet. Gott. Laddar om för ny dag i morgon :-)

Inga kommentarer: