söndag 26 februari 2012

Full fart i vårsolen

En kort löprunda med fullt ös, tyvärr på flera sätt ;-)

Klädd i vanliga tights (ÅH vilken känsla att slippa vintertighsen) och bara en tröja under löparjackan, med solglasögon på näsan gav jag mig ut för en runda. Hade bytt till lite lättare skor också för känslans skull. Och det var fantastiskt, lätta ben, full fart. Nånstans efter 2 km börjar magen gruffa lite (där blev det också full fart tydligen) men tur i oturen var motionsanläggningen öppen så jag smet in och tog ett snabbt pitstop efter att ha gått nästan hela km 3 för att slippa olyckor.

Efter det var det dock lätt att komma igång igen, km 4 och 5 gick på 5:35 resp 5:19 och det kändes inte ens brutaljobbigt. Med tanke på att tävlingsfart på halvmaran bör vara runt 5:30 känns det inte oöverkomligt, jag har trots allt ytterligare två månader på mig att bygga uthållighet och lära mig hitta tävlingstempo. Hela rundan på 5,7 km tog för övrigt dryga 36 minuter och jag vet att den tog ungefär 42 minuter för 1½ år sedan - utan magproblem. Finfint!

Jag har saknat löprundor som känns lätta ett bra tag, så härligt att få till en sån just i dag. I morgon är det NMT-premiär på riktigt och jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. Väldigt roligt är det dock att Irina som provtränade i Västerås i går också blev helt fast och har anmält sig så vi kan peppa varandra på distans! Och så gissar jag att jag hittar en massa sköna människor i "mitt" nya NMT-gäng också.

3 kommentarer:

Suzan sa...

Nice!
Lycka till!
Du förresten, hur tvättar du dina 2xu-kläder? Läste att dom skulle tvättas kallt? resten av träningskläderna tvättar jag i 40 grader.

Pernille sa...

2XU kör jag på 30 grader med Y3 i tvättmaskinen - gärna tillsammans med andra känsliga plagg som också föredrar 30 grader!

Irina sa...

Jaaa, tack för att du tipsade mig! :D Det var ju sjukt roligt! Nu är det bara att vänta och hoppas dom startar snart. :)

Lycka till imorgon! :D