onsdag 1 februari 2012

Tillbakablick...

I dag är det exakt ett år sedan jag satt här hemma och grät efter en arbetsdag. En "helt vanlig" arbetsdag då jag kom tillbaka till jobbet efter en veckas underbar ledighet. Då mailboxen var full, alla slet i mig från alla sidor och som vanligt var det en miljard saker som inte hade gjorts i min frånvaro.

Så är det inte längre på jobbet - tack vare att hela min kropp sa ifrån och skaffade mig en sjukskrivning. När jag har varit ledig eller på kurs finns det visserligen saker att göra, men numera i storleksordningen 100 mails/vecka i stället för 500. Jag kan lämna över uppgifter till mina kollegor och veta att i alla fall de viktigaste bitarna blir gjorda så att jag inte måste inleda med en räddningsinsats så fort jag landar på kontoret. Jag måste fortfarande jobba i kapp, men det tar numera några dagar och inte några veckor.

Och även om jag har bestämt mig för att jag inte vill älta det som har varit utan se framåt istället så är det ganska oundvikligt att tankarna letar sig tillbaka. Med det kommer insikten att jag inte, där och då, kunde ha gjort något annorlunda. Jag hade sagt ifrån, sagt till att det inte fungerade, men kanske inte tillräckligt högt. Och för att någon skulle kunna inse att det inte funkade på avdelningen behövdes en riktig väckarklocka. På många sätt var det väldigt bra att jag blev sjukskriven och borta en längre tid - och även om det var vansinnigt jobbigt att gå igenom så hade jag inte velat vara utan, för JAG har lärt mig så mycket av den här resan.

I morgon tar jag sovmorgon och vilodag. På fredag, årsdagen för min sjukskrivning, är jag ledig och tänker fira mig själv med två timmars PT-pass och champagne. Because I'm worth it ;-)

Dagens träning blev cykling till och från jobbet - och en sån dag som i dag var riktiga cykelkläder och ett par gigantiska skidhandskar verkligen guld värda för jag slapp frysa. Dessutom är det skönt att skala av sig cykelkläderna och byta om till kontorskläder efter cykelturen! I kväll ska jag till stallet för en ridlektion - förmodligen behövs det sinnessjukt många lager kläder för att hålla värmen! - så det blir en lång onsdag som vanligt.

2 kommentarer:

Suzan sa...

Du gör rätt i att skåla på fredag!
Kram! <3

Tina Jensen sa...

Håller bara med - skåla på och njut av livet! Kram