lördag 4 februari 2012

Ta tag i en kompisjävel!

Japp, så lät det när instruktörs-Magnus instruerade oss i stretchen efter dagens NMT-pass. Och jag lovar - det var Extremt Kul! Och även om Fighter Fitness är roligt så smäller det här lite högre. Inte lika hög intensitet, men underbart att vara ute (och nej, SÅ kallt var det inte!) och härligt att köra så mycket parövningar där man var beroende av sin partner.

Efter en kort introduktion av NMT och en peptalk av Hillevi Wahl (underbar människa som glatt snackade med alla i omklädningsrummet där vi väntade på att dra igång) blev vi uppdelade i två grupper. Instruktörs-Jens sa att det bara är 6,4% av Sveriges befolkning som tränar minst två gånger i veckan och har gjort det i minst tre månader.... kan det verkligen stämma? Jag tyckte att det var en skrämmande siffra. Nåväl, vi som tillhörde de här 6,4% utgjorde en Basic-grupp som instruerades av Magnus, övriga hängde med Jens och körde ett Rookie-pass. Sen körde vi. Uppställning på led, vänster om, lugn jogg framåt!

Vi fick göra massor med parövningar, bland annat en finfin turas-om övning där en ene partnern sprang en liten sträcka medan den andre gjorde först armhävningar, sedan situps, sedan ryggresningar. Tricepsdips med händerna på ett broräcke där partnern höll ens ben och en helt hemsk lagövning där två lag skulle springa ikapp varandra och det var inte helt lätt när man sprang på ett långt led och höll varandra i händerna - men mitt lag vann :-). Sen körde vi en stafett tillsammans med Rookiegänget - sitta på ett långt led i jägarvila (sitta i knät på varandra ungefär) och så skulle försteman kuta bak och sätta sig längst bak, givetvis uppför en backe. Vi fick börja med 10 burpees så att Rookiesarna fick lite försprång och fotografen jobbade så det stod härliga till. Vi avslutade med 30 gemensamma upphopp i cirkel med händerna på varandras axlar (ALLA hängde med!) och en stretch medan instruktörerna gick runt och sa till var och en av oss att det var bra jobbat. Coolt.

Jag gillar! Jag får sån energi av att vara ute med ett helt gäng, det är något helt annat än att vara i gruppträningssalen. Jag gillar att köra hårt - samtidigt var det här passet inte på något sätt spyjobbigt trots att jag var uppe i en puls på 176 enligt pulsklockan ett tag. Roligt, härligt att vara ute, jag hade grus lite här och var efteråt (grus på ryggen, under tröjan, WTF?) och underbar energi. Jag vill göra mera - men hur? Hur ska jag bära mig åt? Det är för få dagar i veckan och för lite timmar på dygnet för att hitta med. Jag får väl lösa det på något sätt, förmodligen handlar det bara om prioritering. Eller nåt.

Kul var det hursomhelst, tack till Suzan för sällskap!

3 kommentarer:

Suzan sa...

Tack själv! Grymt kul!!

Tina Jensen sa...

Javisst var det kul och jag håller med jag vill mera. Men hur få in det i schemat...

Poppis sa...

Hujedamig. Haha nu undrar jag ännu mer vad jag gett mig in på.... :D