torsdag 7 juni 2012

3 NMT-pass på 4 dagar...

... och ja, jag ORKAR. Visst, jag har träningsvärk, men jag blir inte längre helt söndermosad och totalslut trots att jag tar i hela vägen. Sen blir NMT så varierat också - det har varit 3 olika instruktörer på passen - så det enda som upprepas är löpningen. Vilket inte är nåt större problem i sig utan jag tycker det är helt okej att jag har ersatt ett pass löpning med ett NMT-pass! Och just i dag var jag mycket mera sugen på social träning än på att jogga runt själv med musik i lurarna.



Det var Undervattens-Peter som höll i dagens pass och det var både kul och omväxlande! Med oss på passet hade vi i dag Rupert, B1, B2 och Igor.

Som vanligt började vi med lätt jogg med olika kommandon - hand i backen, panna mot mage m.m. Sen körde vi lite uppvärmning på gräset där vi skulle röra oss tvärt emot Peters kommandon - dvs springa höger när han sa vänster, bakåt när han sa framåt, etc. Alltid kul med en utmaning för hjärnan!

Efter detta kom repet Rupert fram och bands ihop till en cirkel. Alla skulle hålla i repet, i mitten av cirkeln stod en flaska, och så var det dragkamp "alla mot alla" tills flaskan välte. Fast det gick rätt dåligt med det. Trots att Peter minskade replängden och ställde dit en extra flaska och la ut två västar som vi inte fick trampa på så var det inte en enda som åkte ut! Men vi hade rätt roligt :-)

Nästa stopp: Konditionsfokus. Repet bands upp och vi ställde oss på ett led och höll repet uppe på raka armar. Nu skulle vi springa uppför backen i 20 sekunder, sedan göra 6 burpees utan att släppa repet (dvs i takt!), springa ned och göra samma sak. Urgh. I andra (eller tredje?) omgången la han till höga knän i löpningen. Tokjobbigt!

Härefter följde några roliga stafetter. B1, B2 och Igor dök upp. Vi delades in i två lag. Nu skulle förste man rulla bollen B1 (eller B2) över gräset fram till repet Rupert - växelvis med höger och vänster hand. Vid repet tog man kettlebellen Igor och körde 5 st "åttor" runt benen sittandes i knäböj. Sen rullade man tillbaka bollen och näste man tog vid. Under tiden man väntade stod man i plankan i evigheters evigheter, sen övergick vi till rygglyft.

Nästa stafett innebar att man skulle ta sig bort till Rupert och Igor med bollen mellan benen. Det visade sig vara extremt besvärligt att springa och lättare att hoppa jämfota men det blev ju en pulshöjning utan like! Igor-övningen var djupa knäböj där man samtidigt lyfte Igor till axelhöjd på raka armar. Och så retur igen i jämfotahopp "gravid känguru-style". Här fick vi fylla ut väntetiden med 10 situps, 15 sek sidoplanka på varje sida, 10 rygglyft, börja om. När de sista två var ute på sina rundor började Peter bli kreativ så vi gjorde plankan med rotation några gånger också innan vi fick sitta i jägarvila. Sen hade vi väl bara kvar att jogga hem och då fick vi transportera Igor själva - vi sprang på två kolonner så det var enklast att kånka kolossen två och två och byta av under tiden. Det jobbigaste med att träna i Lund är ju att det är uppförsbacke hela vägen tillbaka till hallen på slutet....

Stretch sedan och så 40 upphopp. Det sög fint i låren! Har inte riktigt bestämt vad jag ska göra i träningsväg i morgon men nåt får jag hitta på innan det är middag på kvällen. Funderar seriöst på att gräva fram mitt gamla utomhuspass, dra på mig fivefingersen och köra järnet ute i skogen :-)

Inga kommentarer: