onsdag 6 juni 2012

Hur kul kan man ha med 8 bildäck?

Extremt Kul såklart!

Daniel inledde dagens pass med att meddela att han hade en överraskning och sen sprang vi iväg. Det blev mycket offroad för att vara en Daniel-uppvärmning (lite inspiration från helgens övningar kanske?) plus lite kampövningar (som jag dock valde att stå över så jag fick göra annat i stället) innan vi joggade vidare och rätt vad det var kommenderade han halt - precis bredvid två högar med bildäck. Jorå. Så vi plockade upp var sitt och kutade vidare - eller, vi var 9 deltagare på passet så med 8 däck var det en som blev utan hela tiden.

Fortsatte uppvärmningen med lite höga knän i bildäck innan vi skulle springa stafett. Förste man sprang uppför en backe, rundade en dunge och Daniels ryggsäck och sen ner igen medan andre man gjorde knäböj med bildäck.Vi var tre i varje lag så det innebar att man vilade efter löpningen och sedan gjorde knäböj med däcket tills man skulle kuta igen. 2 varv blev det, kort vila, sen ett bonusvarv där man skulle ha med sig ett bildäck när man sprang. Grymt jobbigt! Bildäck är inte så ergonomiska.....

Sen körde vi styrkeövningar med bildäck - benböj rygg mot rygg med bildäcket liggandes på marken så att man hade det som riktmärke för hur långt ned man skulle, situps med bildäck som skickades fram och tillbaka och en variant på russian twist där vi skickade bildäcket till varandra och satt rygg mot rygg.

Jogg till ny plats, denna gång med däcket på raka armar över huvudet - kan meddela att revbenet var sådär imponerat över att ha nåt som skumpade på rak arm..... Ny parövning/stafett där den ene skulle springa en runda på ca 400 m medan den andre dunkade ner däcket ordentligt i en stam (okej, vält träd som funkar som bänk vid grillplats...). Bonusvarvet på denna var att man slog 20 gånger med däcket medan partnern gjorde bensaxen och så bytte man.

Mer transportlöpning med däck, nu tillbaka mot utgångspunkten med den lilla fiffigheten att de som kom fram först skulle vända tillbaka för att slå följe med de som låg sist. Råkade placera däcket så att det dunkade i onda revbenet i varje steg så jag fick ta en liten gåpaus och rätta till det. Sen trodde jag att vi var klara men näej, det var vi inte utan Daniel visade en liten "hinderbana" som vi skulle roa oss med. Skutt över två välta träd, uppför slänten vid sidan om trappan, ner igen på andra sidan om trappan, upp och över ribbstolen i utegymmet, under-över-under i utegymsredskapen och sedan ner och börja om vid stammarna. Vi körde den i 6 minuter. SEN var det äntligen dags att kuta tillbaka med däcken till Daniels bil och köra 25 upphopp i ring innan vi stretchade och avslutade!

Jag hade så kul så jag har spontant bestämt att byta ut morgondagens planerade löpning mot ett NMT-pass med Lundagänget.

Veckoutmaningen då? Ja, med all löpning är jag långt över 12000 steg och utomhus har jag som bekant varit en hel del också. Det går skitbra det här :-)

Inga kommentarer: