onsdag 20 juni 2012

Har det fantastiskt bra!

Vi började dagen med en rejäl frukostbuffé. Hotellet har eget bageri vilket innebär att det finns 3-4 sorters bröd, ett femtontal olika frallor (eller bullar, som det heter i Skåne har jag lärt mig) och 10 sorters sötsaker. Plus en tjej som fixar omeletter, ägg och bacon på beställning. Så vi gick loss på det mesta utom bubbelvinet :-)

Sen gav vi oss ut på upptäckarfärd. Dagsplanen var att åka en bergbana upp till en platå där det skulle vara fantastisk utsikt och så fanns det lite olika saker att titta på. Sen hade vi funderingar på att vandra ned men det visade sig senare att det hade vi inte en chans att hinna med så vi åkte bergbana ner sedan. Återkommer till det längre ner!

Vi hittade bergbanan och köpte en veckas aktivitetskort så att vi kan åka bergbana varje dag, åka tåg och buss i regionen och bada gratis. Verkade som en schysst deal. Och sen var det bara att kliva in i gondolen och hålla i sig - lite åksjuk blev jag men å andra sidan är det fantastiskt vackert när jag vågar titta ut. Ska försöka fixa bildbomb sedan när J har grejat klart med kameran. Väl uppe försökte vi orientera oss men tappade snart bort oss i allt det vackra. Varför har jag inte fattat att man kan åka till Alperna på sommaren, liksom? Rena rama bilderboksidyllen, och så kossorna som betar däruppe och har fina koskällor på sig som låter precis som man tänker att de ska. Fantastiskt!

På promenaden runt platån fastnade J för en stig han tyckte vi skulle ta. Jag tyckte inte att det var världens mest genialiska idé eftersom det enligt min kartläsning var stigen ner mot dalen. Fast det tyckte inte J utan han var stensäker på att det var den vi skulle promenera runt platån på. Jaja.... vad ska man göra, vi gick nerför och efter en kvart insåg J också att det var fel. Frågan var nu om vi skulle vandra tillbaka längs stigen eller gå "offroad" och gå/klättra uppför en sluttning? Med NMT och stenåldersträning i bagaget tyckte jag att det var väl okej att klättra så det gjorde vi. Det tog l-å-n-g tid och var vansinnigt besvärligt emellanåt men rätt kul. Och vi kom rätt men det tog ett tag! Jag kan säga att för 1½ år sedan hade jag vägrat att överhuvudtaget ge mig ut i den terrängen utan bara följt stigarna. Och som vanligt är det kul att våga!

Det var väl ungefär på den avstickaren som vi tappade all möjlighet att hinna gå ner från berget. Så det hinner vi med en annan dag. Anyway, vi traskade vidare och hittade finfina stigar upp till närbelägen bergstopp. Typ 2300 moh. Jamen jadå, klart vi ska dit och kolla! På vägen hittade jag en snöplätt att klappa på också. I 25 graders värme. Hur coolt är inte det? Efter den bergsbestigningen tyckte vi att vi var värda lite lunch så vi hittade ett bra ställe i solen och käkade Gröstl och Kaiserschmarrn och drack Almdudler. Är man i Tyrol så är man :-) Sen traskade vi nog runt i nån timme till innan vi begav oss ner med kabinbanan. Dagens träningsdos blev 4 timmars bergvandring i fivefingers, helt okej.

Resten av eftermiddagen har vi tillbringat i spa-avdelningen med massage, bastu och sånt - det var de här tiderna vi skulle passa som innebar att vi inte riktigt kunde vara borta så länge. Och så har vi ätit en femrättersmiddag - bl a grillad forellfilé med tryffelsås och dagens efterrätt som var Topfenknödel! Sämre kan man faktiskt ha det. I morgon ska det regna hela dagen (men fortfarande vara 25 grader varmt, intressant kombo!) så vi får se om det blir inomhusaktiviteter!

Inga kommentarer: