söndag 17 juni 2012

Nördighet, skön humor och mycket kärlek!

Hemkommen från en tripp till Vänersborg för bröllopsfirande med hela tjocka släkten. Och vi var faktiskt där allihop, det är rätt länge sen - men alla fyra syskon (varav min mamma är ett) och alla 11 kusiner (varav en var bruden) var på plats. Och vilken fantastisk helg det blev.

Vi åkte upp under fredagen, lite ostressat sådär med lunch hos Laxbutiken på vägen. Checkade in, gav oss ut och sprang en runda inkl. rådjur, kyrkoruin, singletrail och golfbana, och satte oss sedan i hotellrestaurangen och åt middag. Väl där dök ett helt kusingäng upp som också checkat in och sedan sprang vi på brudens mor som ville ha hjälp med blommorna. Vi var inte nödbedda utan gick med till festlokalen och fixade i nån halvtimme och hann få lite skvaller av bruden och hennes lillasyster också.

Bröllopsdagsmorgonen inleddes med lite morgonträning. Det brukar ju bli mycket mat på kalas och mycket stillasittande så det var lika bra att ta tillfället i akt att röra på sig! J gav sig ut på ett längre pass (13-14 km tror jag han krafsade ihop, urk för att springa så långt på tom mage säger jag!) medan jag körde en softare variant. Rask promenad och ca 2 km jogg längs Göta Älv, sen gick jag ut på bryggan och körde lite solhälsningar i morgonljuset och så roade jag mig i utegymmet som var oväntat bra. Det fanns 12 olika grejer där och jag körde både negativa pullups, benpress och latsdrag faktiskt. Sen blev det hotellfrukost!

Brölloppet var fantastiskt fint på alla sätt och vis. Som det ska vara. En fin kyrkvigsel med en trevlig och personlig präst, vacker musik och ett brudpar som lyste av kärlek och glädje! I festlokalen hade man dukat upp med lättcider och hemgjord rabarbersaft plus ett gott bord med oströror, druvor och bröd. Och så var det tipspromenad med 10 frågor om brudparet. Genialiskt bra drag att köra alkoholfria drycker sådär på eftermiddagen - börjar man dricka redan då kan det bli en rätt stökig dag! Efter brudparets skål i fint bubbel var det dags för en supergod middag med många avbrott för tal och sång.

Hela gänget är underbart att festa med. Brudens familj har en benägenhet att ställa till med fina familjekalas vilket innebär att vi har träffats många gånger och har roligt tillsammans. Eventuellt kan brudgummens släkt och parets inbjudna vänner ha känt sig något litet överkörda av den här högljudda storfamiljen! En annan intressant grej var att ungefär halva kalaset var ingenjörer. Det är inte ofta man sitter och diskuterar seriöst om kärnfysik på en bröllopsmiddag kan jag säga :-) Den här lätt nördiga humorn i sällskapet uppskattar jag - vi sjöng bl a en "snapsvisa" som innehöll en massa måttenheter. Jag var någorlunda hemma på Ohm och Kilowatt men Sievert och Farad har jag nog aldrig mätt nåt i.... Partyt avslutades med dans och vickning och en av mina kusiner lärde ut en liten Charleston till alla gäster - en otippad talang där, hade ingen aning om att han var en så bra dansare!

Middagen blev mitt enda avsteg i veckoutmaningen för veckan - jag njöt av mina två finpraliner till kaffet och en bit bröllopstårta. Men jag höll mig i skinnet på förmiddagsfikan i dag och har inte heller gått loss på godis under bilresan! På hemvägen blev det också lunch hos Laxbutiken (det ligger härligt halvvägs och maten är asgod!) och dessutom svängde vi förbi Höganäs Outlet och handlade lite grejer.

Efter detta monsterinlägg ska jag försöka förbereda mig lite på semestern som tar vid efter avslutad arbetsdag i morgon. Bara en vecka, men jobbig att packa till. Alperna, vandring, mountainbike, löpning, bad, spa, inomhusaktiviteter om det ösregnar....

Inga kommentarer: