lördag 9 juni 2012

Salomon Trail Tour - mera kul i skogen!

Jag kom hem från stallet vid lunchdags som vanligt på lördagar och hade väl tänkt ta en ganska lugn lördag. Det blev sent i går, jag drack en halv flaska vin och lyckades sova nånstans runt 6½ timme i natt vilket är rejält i underkant. Och så skulle Niklas Lindbäck komma till ridskolan och prata fälttävlan på eftermiddagen så jag hade en plan om att försöka dra med mig J dit.

Men tji fick jag - för J hade fått reda på att det var Salomon Trail Tour i Kristianstad i dag. Och att det var gott om plats för efteranmälan. Det var inte helt lätt att bestämma sig - det har varit en rätt tuff träningsvecka eftersom det har varit mycket löpning på NMT, jag kände mig inte i superform och uppladdningen var lite småkass. Å andra sidan har jag inte fått springa lopp på evigheter och det är så himla kul att springa terräng. Tävlingsskallen vann och Niklas Lindbäck får jag väl träffa nån annan gång ;-)

Distanserna som fanns var 6 och 12 km och halvmara. Halvmaraton i terräng kände jag inte riktigt för. Men åka iväg och springa ett lopp och nöja sig med 6 km? Njaaaaaeh... Bestämde mig för att springa 12 km, fokusera på att springa tekniskt bra och känna efter lite - skulle det vara så att benen var helt mosiga fick det bli ett mysigt skogspass helt enkelt. Ingen press. Eller? Tävlingsskallen är minst sagt envis så det var inte helt lätt att hantera!

Vi satte oss i bilen och siktade mot Kristianstad, efteranmälde oss på plats och noterade att det var jättemysigt därute i skogen. Ungefär 300 deltagande löpare, en massa funktionärer, fint väder - bra förutsättningar helt enkelt! J skulle springa halvmaran vilket innebar att han skulle starta 25 min efter min start. Jag drog iväg och värmde upp, körde lite stegringslopp och sånt men fick ingen riktig känsla av hur mycket jag hade i kroppen så det var lite blandade känslor på startlinjen!

Kort efter starten tog jag rygg på en kille som såg ut att springa ungefär runt 5:30 och jag tänkte att det blir väl bra att hänga på honom. Noterade dock att pulsen var lite väl hög för den farten och kvittot kom också vid 1 km-skylten där jag noterade en km-tid på 4:48. Jodå. Nu var det inte riktigt planen att jag skulle maxa det här loppet och sub5-fart klarar jag inte att hålla i terräng ändå så jag släppte iväg killen och fokuserade på att hitta min egen takt. Det gick sådär, särskilt eftersom det var en tjej som hade tagit rygg på mig som flåsade så himla mycket att jag störde mig på det! Vid vätskekontrollen runt 3 km tog jag det lite lugnt och släppte förbi henne. Det visade sig att vara ett smart drag för härifrån växlade loppet mellan stigar och nästintill obanad terräng där man fick springa på snitslarna! Det var ingen nackdel att ha en löpare 50 m framför kan jag säga...

Det kom några ganska ilskna backar och jag slutade fokusera på tiden utan sprang som det passade mig och gick i backarna när jag fick för mycket mjölksyra i benen (DET är helt klart en produkt av veckans tuffa pass!), tog tid på mig vid vätskekontrollerna och hade roligt i skogen helt enkelt. Tryckte på lite när det var bra underlag, skrattade åt "träsket" vi skulle igenom nånstans vid 10 km och insåg att den där sista kilometern där jag hade tänkt trycka på ordentligt var så j-a kuperad och kreativ att det inte gick - men la in en ordentlig slutspurt i alla fall. Från 8 till 12 km plockade jag tre killar och tog rygg på en fjärde på upploppet vilket jag är ofantligt nöjd med.

Bäst i dag: Att få springa i den obanade terrängen. Här plockade jag faktiskt tid och samlade energi och kände mig hemma - det där med att springa på snitslarna och hålla koll på underlaget passade mig perfekt! OCH inte att förglömma - i vinstutlottningen vann jag en stor härlig Salomon-väska med hjul. Det kallar jag bra utdelning!

Massor med beröm till Härlövs IF för ett supertrevligt lopp med bra stämning, riktigt roliga och välsnitslade banor och en fin dag helt enkelt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta flåsandet, men det är inte alltid så lätt med andningen under pollensäsong! //tjejen som sprang bakom o flåsade!

Pernille sa...

*fniss* det roligaste med bloggen är ju att jag aldrig vet vem som kan tänkas läsa och kommentera :-) Jag kan berätta att jag själv var dopad till tänderna pga pollensäsongen så jag vet precis vad du menar. Hade jag varit fokuserad och inställd på att maxa hade det inte stört mig ett dyft heller. Hoppas du hade ett trevligt lopp!