lördag 23 juni 2012

Nya bergvyer, kristaller och lite vatten på det...

Ja, det var dagens innehåll i korthet det! Detaljer, någon?

Vi tog bilen till en okänd kabinbana för att åka upp på ett nytt berg. Ett lite intressant ställe faktiskt för det innebär utsikt ner i en dal som vi inte har sett förut eftersom den ligger lite dold mellan två rader berg. Vi valde att följa en vandringsled som innebar att vi fick vandra upp på en topp som i dag låg ovan molnen. Ganska häftig upplevelse men lite bisarrt att stå däruppe och inte se ner! Det var ett konstigt månlandskap högst upp med flacka partier med stora stenbumlingar och konstiga formationer här och var och vandringsleden var utmärkt med rödvita märken på stenar. Det var lätt att missa så vi fick backa några steg ibland för att kunna se nästa markering.

Totalt fick vi ihop nästan 15 km bergsvandring på tre timmar, dryga 500 m upp och knappa 1000 m ner innan vi tog kabinbanan ner sista biten.

Skickar lite tacksamhet här till coachen som har hjälpt mig bygga en stark kropp som orkar hålla igång, och till NMT som har gett mig pannben och gjort mig orädd i terrängen. Träsk = inga problem, hoppa över bäckar eller gå igenom dem = inga problem, backar upp och ner = inga problem!  Den här semestern hade inte varit hälften så rolig annars!

Vi var vid det här laget lite hungriga men hittade inget som passade oss utan åkte vidare till närmsta affär. Här hade dom inte heller nåt färdigt men när vi frågade i delikatessdisken gick det hur bra som helst att få några mackor. Så vi fick välja varsin grov bulle, en skinka som hon skar upp och vägde, sen ost från delikatessdisken - två grova bullar med ost och skinka för 3 EUR. Varsin dricka, varsin banan och en chokladbit på det = WIN. Snabbt, billigt och gott!

Nästa mål var "Swarowski Kristallwelten" som enligt utsago skulle vara helt spektakulärt och vi hade gratis inträde som en del av hotellpaketet. Och helt ärligt var det tur att det var gratis för jag hade blivit irriterad över att betala för det. Man har bett ett antal moderna konstnärer om att skapa konst inspirerad av kristall. Och visst, det var konst, men det var mest av allt konstigt. Riktigt roligt var det däremot att se utställningen om Swarowski genom tiderna och att kolla i shoppen var också kul - det är inte klokt vad det finns mycket blingbling ;-)

Nu var vi visserligen trötta men insåg att vi precis skulle hinna med att simma en halvtimme i friluftsbadet där vi har gratis inträde på våra Zillertal-aktivitetskort och vi hade mycket praktiskt packat badkläder och handdukar i bilen. Så vi kutade in en halvtimme före stängning, simmade i 20-25 minuter, snabbduschade och åkte sen tillbaka till hotellet för att äta middag. Fullspäckat schema alltså!

I morgon lutar det åt mountainbike och besök i en silvergruva. Måste utnyttja sista dagarna till max :-)

Inga kommentarer: