torsdag 20 februari 2014

Ajajaj jag VILL inte mer! Fast jag gjorde det ändå...

Gymmet i morse. Pass 2 i upplägget - ben och axlar. Ungefär halvvägs i passet ville jag bara ramla ihop och gråta. För det är riktigt smärtsamt att träna ben på det här viset....

Jag vet ju så väl att det alltid, alltid är just så med nya upplägg. Att de första 2-3 veckorna är plågsamma som aldrig förr. Upplägget är nytt, övningarna nya, repsantal och set är annorlunda mot förut, syftet ett annat. Kroppen har inte anpassat sig och träningsvärken blir brutal. Men att jag vill ge upp mitt i passet har nog aldrig hänt förut! Och det hände inte heller - jag bara bet ihop och gjorde klart. Fast det var jävligt.

Annars gillar jag att träna ben så jag studsade glatt in på gymmet och körde igång med knäböjen. Jämförelsevis lätta vikter, "bara" 60 kg - men 4 x 8 kan vara plågsamt på den vikten och avslutande airsquats var inte roliga direkt. Vidare till splitböj med 2 x 12 kg kettlebells och avslut med vanliga böj i utfallsposition och doppa knät i mattan. Mjölksyra - mycket av varan. Sen benspark. Som tvingar mig in i en maskin, på "fel" sida i gymmet! Det var efter två set benspark som jag tyckte att nu började det göra förbaskat ont. Men jag körde klart mina set och vacklade sen stelbent bort till racket.

Axelpress nästa. Fortfarande ingen favorit och jag fegade lite, lite med vikten i dag för teknikens skull. Det var plågsamt nog ändå och de avslutande pressarna med trekiloshantlar var riktigt obehagliga. Ynka tre kilo.... att det kan kännas så tungt! Sidolyft i kabelmaskin sen. Tufft. Superlåg vikt och ändå är det kämpigt, avslutssettet blev med den lilla gulliga enkiloshanteln och det räckte superbra ändå. Tunga shrugs till sist, 2 x 15 kg viktskiva, 4 x 8 reps (man gör sjukt roliga grimaser när man gör shrugs) och så en hel hög reps med 2 x 6 kg hantlar. Puh.

Ramlade in på jobbet med möra ben och trötta axlar. Hade lite funderingar på ett IntervallFlex-pass i kväll men cykelturen hem gjorde det ganska tydligt att DET kommer mina ben inte orka med så det kan jag lika gärna strunta i. Får väl läsa nåt kapitel i psykologiboken i stället då ;-)

Inga kommentarer: