tisdag 18 februari 2014

Energipåfyllning

Omelett med ost och paprika och en mogen avocado till. Te och Ballerinakakor. Sååå gott och välbehövligt att fylla på med energi den här dagen som inte riktigt blev som tänkt men bra ändå.

Cyklade mot gymmet med fullpackad väska. Sjukt icke-PK gymväska som innehöll både lakrits och choklad - jag behövde fylla på "hamsterlådan" på jobbet med lite nödproviant. I den finns sedan innan nötter, rawfoodbars och proteinbars, men det är bra att ha mörk choklad och saltlakrits också. Vissa dagar behövs det :-)

Egentligen hade jag tänkt köra knäböjspasset men jag kom på i morse att det kanske inte var superintelligent eftersom det stod intervallpass på schemat i kväll. Intervaller kan vara nog så jävliga utan möra ben - så jag organiserade om och körde bänkpress och armar i stället. Lovely. Not so much. Även om det är förhållandevis lätta vikter jag jobbar med nu (jämfört med maxstyrkeupplägget) så blir musklerna ordentligt trötta av 4 x 8 reps och avslutande superset och dessutom plågar jag varje muskelgrupp flera gånger. Emellanåt stönade jag ganska friskt! Det positiva med det här upplägget är att passen känns mer effektiva eftersom det inte är 3 min vila mellan set. Men mina armar var rejält mosiga efteråt och jag orkade knappt tvätta håret. Vågar inte riktigt tänka på hur de kommer kännas i morgon....

En arbetsdag som inte riktigt gick som tänkt den heller men det gör de i och för sig sällan. Fick iväg en del grejer i alla fall så det kändes som om jag kom nånvart åtminstone. Ett telefonsamtal som resulterade i dagens nästa "inte riktigt som tänkt" - en journalist skulle komma och intervjua oss om B.A.B.Y. Runners Team och då behövde jag vara på plats på Bulltofta trekvart tidigare än tänkt. Jaja, snabbmellis och ombyte efter cykelturen hem och på't igen bara!

Under intervjun fick Nellie och jag besked från Ida att hon hade råkat ut för en olycka (inga skador på henne, som tur var, bara på cykeln) och inte kunde komma i kväll och hejsan-hoppsan fick jag styra om i hjärnan och chefa för passet. Turligt nog hade jag redan förberett passet jag egentligen skulle köra nästa vecka så det var bara att plocka fram det ur minnet och köra. Plus lite andra roligheter eftersom journalisten behövde lite att fotografera också.

Journalisten gick och vi körde löpskolning på allvar med Nellie. Sen fotbollsintervaller - 15/15 - i 10 minuter och eftersom jag hade lämnat mobilen hemma fick Nellie vara tidtagare och visselpipa så att jag kunde springa för fullt. Skönt! Tungt de sista minuterna men välbehövligt att få rejsa lite.

Vi fortsatte med genomgång av backteknik och sprang lilla skogsslingan fram och tillbaka för att träna på backtekniken i små korta backar. Också skönt. Jag sprang längst bak så jag tog inte ut mig nåt vidare men det var rätt behagligt. Längtan efter att springa börjar manifestera sig i kroppen nu och det är fint att det bara är tre veckor kvar till Stävie Trail så att jag måste börja springa längre! Det kommer liksom krävas ett antal långpass för det där Tjejmarathon, om man säger så.....

Nellie avslutade passet med en stretch- och rörlighetssekvens och sen var det HEM till maten som gällde. Hungrig som en varg - vilket jag i och för sig har varit hela dagen trots att jag har ätit, ätit och ätit. Märkligt det där. Men ska jag bygga muskler måste musklerna ha mat, så det är väl bara att tugga på :-)

Inga kommentarer: