söndag 9 februari 2014

BosuIntervall - barnsligt kul!

Jag försöker prova lite olika pass på Friskis när jag har möjlighet. För att det är kul att utmana sig, för att det hjälper mig att hitta mina svaga sidor och för att variera träningen. I dag hade jag bokat in mig på BosuIntervall som jag såg i schemat och tänkte att jag bara måste prova. Jag gillar pass med intervallinslag och hög puls och jag har inte jobbat så mycket med Bosu så jag vill gärna lära mig lite nya övningar.

Eftersom passet var nytt för mig var jag förberedd på en rejäl genomklappning och till och med förnedring. Jag andades dock genast lite tryggare när jag såg att instruktören också hade FiveFingers och tänkte att då har jag i alla fall gjort nånting rätt!

Vi började med balansövningar där vi joggade på bollen och balanserade på olika sätt med och utan vikter för att göra det jobbigare. Vad ska man säga - jag rasslade väl ner nån gång och viftade ordentligt med armarna för att hålla balansen, men jag var inte den enda och till och med instruktören vinglade till ibland.

Sen följde ett gäng styrkeövningar med bollen. Hela tiden måste bålen kopplas in vilket är väldigt bra för mig - och de små musklerna i fötter och fotleder jobbar och jobbar för att balansera. Vi jobbade både med boll-sidan och den platta sidan upp och jag har nu lärt mig att kliva upp på den platta sidan på en bosu utan att hålla mig i nåt. Lite bonus liksom!

Sen följde intervallerna där vi såklart också använde oss av bosun. Och här blev det riktigt kul. Stepup på bosu, diverse hoppvarianter, dynamiska plankor, höga knän och den sista övningen som var allra roligast: hoppa jämfota upp på bollen, skjut ifrån, vänd i luften, sparka upp hälarna mot rumpan och landa jämfota på andra sidan. Tjoho, vilken studs man fick!

Passet avslutades med nedvarvning och dynamisk och statisk stretch. Superskönt. Jag tror jag log hela passet, tjoade emellanåt och småskrek lite när det blev vingligt. Det ska jag definitivt göra igen!

Inga kommentarer: